22 Şubat 2020 Cumartesi

Sibirya'da bulunan soyu tükenmiş aslan yavruların yaşı en son test sonuçlarında 55.000 yaşında çıkıyor.



Görüntünün olası içeriği: açık hava


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava


Görüntünün olası içeriği: yiyecek ve iç mekan



Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, takım elbise ve yakın çekim
Sibirya'da bulunan soyu tükenmiş aslan yavruların yaşı en son test sonuçlarında 55.000 yaşında çıkıyor.
Permafrost tarafından korunan iki karkastan birinin dünyanın en yaşlı anne sütü izlerine sahip olup olmadığını belirlemek için tantalizasyon çalışmaları devam etmektedir.
2015 yazında bulunan aslan yavrularının daha önce en az 12.000 yaşında olduğuna inanılıyordu. Ancak yeni araştırmalar, en az iki kat daha yaşlı olduklarını, 25.000 ila 55.000 yıl önce yaşadıklarını, bunlardan biri 'mükemmel' korunmuş olduğunu gösteriyor.
MÖ 10.000 civarında soyu tükenmiş olan bu mağara aslan kardeşleri, olasılıkla tarih öncesi tavan çöküşünde öldürüldüklerinde bir ila iki hafta arasındaydı.
İlginç bir şekilde, eski yavruların kuyrukları modern aslanlara kıyasla daha kısaydı - vücut uzunluklarının% 23'ü% 60'a kıyasla.
Bilim adamları şimdi, Uyan ve Dina adlı yavruları, Buz Devri'nin 25.000 ila 55.000 yıl önce daha sıcak bir dönemi olan Karginskii interstadial sırasında oluşan Edoma permafrost yataklarında buldular.
Ana araştırmacılardan Dr. Albert Protopopov, “Bu, yavruların 25.000 yaşından küçük olmadığı anlamına geliyor. Daha önce yavrular için en genç tarih, mağara aslanlarının neslinin tükendiği zaman olan 12.000'di. '
Yaşlarına ilişkin 'kesin veriler' daha sonra hesaplanacaktır. 'Analiz henüz bitmedi' dedi. `` Öldükleri yaşlarına gelince - 1 ila 2 haftalık olduklarını düşünüyoruz.
CT taraması yaptık ve dişlerinin henüz ortaya çıkmadığını gördük. Afrika aslanları ile yapılan bir karşılaştırmaya dayanarak, bunların bir aydan daha genç, muhtemelen 1 ila 2 hafta arasında olduğu sonucuna vardık. '
Saha Cumhuriyeti (Yakutya) Bilimler Akademisi Mamut Fauna Bölüm Başkanı Dr Protopopov şunları söyledi: 'CT taraması aynı zamanda yavruların iç organlarının durumunu kontrol etmemize yardımcı oldu.
Yavrulardan biri Uyan daha korunmuş ve CT bize midesinde bir şey olduğunu gösterdi. Şimdi aramızda tartışıyoruz: nedir - anne sütü veya başka bir madde. '
'Opak beyaz sıvı' süt olabilir, ancak mide sıvısı da olabilir. Bilim adamları olası tüm bilgileri çıkarmak istiyorlar, ama aynı zamanda eski mağara aslanına asgari zarar veriyorlar.
'Süt ile çok ilginç, ama bir şey yapmadan önce iki kez düşünmemiz gerekiyor,' dedi. 'Bulgular gerçekten eşsiz ve tarafımızdan yapılan herhangi bir pervasız eylem onlara zarar verebilir. Belki de yavruların midesini araştırmak için göze batmayan bir yöntem kullanabileceğimizi düşünüyoruz. '
DNA analizi, yavruların mağara aslanları olduğunu doğrular, ancak iç organlardan numuneler alındığında daha iyi kalite analizi umarlar.
“Ayrıca çevreleri, ne yedikleri ve daha önemli olan - anneleri ne yedikleri ve nereden geldiklerini öğrenmek için radyoizotop analizi yapmayı planlıyoruz” dedi. 'Bağırsakları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için daha güçlü bir BT taraması yapmayı planlıyoruz.'
Yavrular geçen yıl buzlu mezarlarından 'tüm vücut parçalarıyla tamamlandı: kürk, kulaklar, yumuşak doku ve hatta bıyık' 'diye kazıldı, Dr Protopopov.
Güney Koreli klonlama gurusu Hwang Woo-suk'un Uyandina Nehri yakınında bulunan yavrulardan birinden numune aldığına inanılıyor. Ayrıca soyu tükenmiş yünlü mamutu klonlamayı umuyor.
Mağara aslanları - Panthera spelaea (Goldfuss), Avrasya kıtasında Orta ve Geç Pleistosen dönemlerinde, Rusya'nın en doğusundaki Britanya Adaları'ndan Çukotka'ya kadar yaşadı ve ayrıca Alaska ve kuzeybatı Kanada'da dolaştılar.
İki yavru üzerinde yapılan araştırmalar, türün neden öldüğünü açıklamaya yardımcı olabilir, çünkü hayvanın az avcısı vardı, otoburlardan daha küçüktü ve yünlü mamutlar ve gergedanlar gibi bataklıklarda bataklığa düşmeye eğilimli değildi. Bir teori, eski insanlar tarafından derileri için avlandıklarıdır.
Yavrular üzerindeki araştırmaların en son sonuçları, Salt Lake City'deki Omurgalı Paleontoloji Derneği'nin son yıllık toplantısında sunuldu.
Araştırma, Rusya ve ABD'den bilim adamları, yani Yakut Bilim Bilimi Akademisi Yakutsk; Elmas ve Kıymetli Madenler Jeoloji Enstitüsü, Rusya Bilimler Akademisi, Yakutsk; İnsan Morfolojisi Enstitüsü, Rusya Tıp Bilimleri Akademisi, Moskova; Borissiak Paleontoloji Enstitüsü, Rusya Bilimler Akademisi, Moskova; Güney Dakota'daki Kaplıcalar, Kaplıcalar, Mamut Bölgesi; ve California Santa Cruz Üniversitesi, Santa Cruz, California.
Fotoğraf daki ekip ve ekip lideri bilgisi:
Ana araştırmacılardan Dr. Albert Protopopov, 'Bu, yavruların 25.000 yaşından küçük olmadığı anlamına gelir.' Resim: Vera Salnitskaya
Güney Koreli klonlama gurusu Hwang Woo-suk'un aldığı yavrulardan birinden numune aldığı düşünülüyor. Resimler: Galina Mozolevskaya / YSIA







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder