21 Şubat 2020 Cuma

Sibirya'da bulunan donmuş kuş 46.000 yaşında



46.000 yaşındaki numune boynuzlu bir toygar olarak tanımlandı.

Sibirya'da bulunan donmuş kuş 46.000 yaşında

46.000 yaşındaki numune boynuzlu bir toygar olarak tanımlandı.


(CNN)Bir Buz Devri kuşunun son derece iyi korunmuş kalıntılarını inceleyen bilim adamları örneği boynuzlu bir toygar olarak tanımladılar.
Kuzey Doğu Sibirya'daki Belaya Gora köyü yakınlarındaki permafrostta gömülü ve dondurulmuş olan kuş, İsveç Doğa Tarihi Müzesi'nden Nicolas Dussex ve Love Dalén gibi uzmanlardan oluşan bir takıma geçen yerel fosil fildişi avcıları tarafından keşfedildi. , test için.
Radyokarbon tarihleme, 46.000 yıl önce kuşun yaşadığını ortaya çıkardı ve İletişim Biyolojisi dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, genetik analiz, boynuzlu bir toygar (Eremophila alpestris) olarak tanımladı.
    Dalén CNN'ye yaptığı açıklamada, araştırmanın kuşun bugün biri kuzey Rusya'da diğeri Moğol bozkırında olmak üzere iki canlı toygar türünün atası olabileceğini gösterdiğini söyledi.
    "Bu bulgu, son Buzul Çağı'nın sonunda meydana gelen iklim değişikliklerinin yeni alt türlerin oluşmasına yol açtığını ima ediyor." Dedi.
    Kuş, diğer dondurulmuş örnekleri de içeren bir bölgede kuzeydoğu Sibirya'da bulundu.
    Kuşun korunması büyük ölçüde permafrostun soğukluğu ile açıklanır, Dussex açıklanır, ancak bu örnek olağanüstü iyi durumdadır.
    "Böyle küçük ve kırılgan bir numunenin bozulmadan kalması, aynı zamanda kir / çamurun kademeli olarak biriktirilmesi gerektiğini veya en azından yerin göreceli olarak kararlı olduğunu, böylece kuşun karkasının zamanına çok yakın bir durumda muhafaza edildiğini göstermektedir. ölüm "dedi Dussex.
    Araştırmanın bir sonraki aşaması, kuşun tüm genomunun dizilimini içerdiğini söyleyen Dalén, günümüzün alttürleriyle olan ilişkisi hakkında daha fazla şey ortaya çıkaracak ve larklardaki evrimsel değişim oranını tahmin edecektir.
    Bölgede çalışan bilim adamları ayrıca kurtlar, mamutlar ve yünlü gergedanlar gibi diğer hayvanlardan karkaslar ve vücut parçaları buldular.
    Dussex, bu tür bulguları araştırmacıların tüm canlı hücrelerde bulunan bir nükleik asit olan DNA ve bazen de RNA'ya ulaşmalarına izin verdiği için "paha biçilemez" olarak nitelendirdi.
    Dussex, "Bu da buz devri faunasının evrimini incelemek ve iklim değişikliğine son 50-10 bin yıl önce verdikleri tepkileri anlamak için yeni fırsatlar açacak."
    Boynuzlu toygar, Dalén ve Dussex'in de üzerinde çalıştığı 18.000 yıllık dondurulmuş bir köpek yavrusu ile aynı bölgede keşfedildi.
      Yaratığın kaburga kemiği üzerindeki karbon tarihçesini kullanan uzmanlar, örneğin yaklaşık 18.000 yıldır dondurulduğunu doğrulayabildiler, ancak kapsamlı DNA testleri şimdiye kadar hayvanın köpek mi yoksa kurt mu olduğunu gösteremedi.
      Bilim adamları normalde farkı nispeten daha kolay söyleyebilirler ve araştırmacılar, kalıntılar üzerinde daha fazla test yapılmasının, köpekler evcilleştirildiğinde tam olarak daha fazla içgörü sağlayacağını umuyorlar.
      https://edition.cnn.com/2020/02/21/europe/frozen-bird-ice-age-scli-intl-scn/index.html?fbclid=IwAR2bMLjbXcWG-yPK6tcOGPF8V9fUoOp5Zu-gvxkKgxaP50t7SK8TviUilAw

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder