31 Mart 2021 Çarşamba

′′ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı ' nın finanse edilmesine ilişkin protokolü onayladı.

 





′′ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı ' nın finanse edilmesine ilişkin protokolü onayladı.
Vakfın bütçesi, Türkiye ' nin de içinde bulunduğu Türk Dil Birliği Konseyi (Türk Dil Konseyi) üyelerinin zorunlu katkıları temelinde kurulmalıdır.
Cumhurbaşkanı İlham Alijev ' in girişiminde Kazak, Kırgız ve Türk liderlerinin desteğiyle Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı kuruldu.
Teşkilatın merkezi Azerbaycan Bakü ' de yer alıyor. Uluslararası Türk kültür ve miras vakfı başkanı Günay Afandiyeva.
Temel binasının açılış töreni 2019 Ekim 7 tarihlerinde Dışişleri Bakanları ve uluslararası liderler ve gözlemcilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Temel. Türk işbirliği teşkilatları.
Vakıf, üye ülkelerde Türk mirasını korumaya odaklanıyor ve üçüncü ülke ortaklarıyla işbirliği ile projeleri hayata geçiriyor.
Kurum çeşitli etkinlik, proje ve programları destekleyerek ve finanse ederek Türk kültürünü ve mirasını koruma, inceleme ve tanıtma konusunda yardımcı oluyor. TürkSoy ve Türk Akademisi işbirliği ile faaliyetini gerçekleştiriyor.
Özbekistan, Türk Dil Devlet İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. zirvesinde örgüt üyesi oldu ve Macaristan gözlem ülkesi statüsünü aldı.
Şubat 2021 'de Uluslararası Türk kültür ve miras vakfı ile Azerbaycan' daki Litvanya Büyükelçiliği arasında bir işbirliği anıtı imzalandı."
′′ Bugün gerçekleşecek resmi olmayan zirve, Kazak Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev tarafından başkanlık edilecek ve Kazakistan ' ın İlk Cumhurbaşkanı Elbasy Nursultan Nazarbayev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Özbek Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından verilecektir. Kırgız Cumhurbaşkanı Sadyr Zhaparov, Türkmen Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedow, Macar Başbakan Viktor Orb án ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amreev."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder