15 Şubat 2021 Pazartesi

Sibiryalı bilim adamları Antik Arctid kıtasının varlığını kanıtladı

 



Sibiryalı bilim adamları Antik Arctid kıtasının varlığını kanıtladı
′′ Novosibirya Devlet Üniversitesi (NSU) ve Petrol Gaz Jeoloji ve Jeoloji Enstitüsü 'nden bilim adamları, CO RAN' ın antik çağda varlığını kanıtladı ve aynı zamanda jeolojik gelişme tarihini araştırdı. Araştırmalarının sonuçlarını yazarların Precambrian Research dergisinde yayımladı ve onları kısaca NSU ' nun basın açıklamasında ′′ Teyp ′′ editörlüğüne kabul edildi. Ru ".
Çalışmalarında bilim adamları, Kuzey Buz Okyanusu adası arşipelleri araştırmasında son 20 yıldır toplanan paleomanyetik verileri kullandı. Jeologlar, antik dağlık cinslerinde korunmuş manyetik alanların özelliklerini incelediler, bu da onların doğalarını ve kökeni tanımlamalarını sağladılar.
Araştırma sonuçları, eski çağlarda bir değil iki Kutup Kıtası olduğunu gösteriyor. İlk (bilim adamları Arctida-I) yaklaşık bir milyar yıl önce ortaya çıktı ve 750 milyon yıl önce dağılan daha büyük Rodinya kıtasının bir parçasıydı. Arctida-I, daha önce ekvator ' a yakın olan Sibirya Paleo kıtasının periferisinde sürüklenen ayrı bloklara da kırıldı.
Yaklaşık 250 milyon yıl önce, bir araştırmaya göre, kıtanın ikinci doğumu - Arctida-II oluştu. Onun bileşenleri Arctida-I 'nin parçalanmış olduğu bloklardaydı, ancak modern Avrasya' nın periferyasında yer aldılar - neredeyse şimdi olduğu gibi.
Arctida-II şu anda Franz-Joseph ' in Dünya ' sı, Spitzbergen Archipelag, Karsk Denizi ' nin şelf ' i, Kuzey Dünya ve Taymyr Yarımadası ' nın kuzey kıyıları, Novosibirya Adaları, Doğu Sibirya ' nın atölyesi, Chukot Denizi ' nin kıtası ve kuzey bölgeleri ile birlikte Alaska, Kuzey Amerika ' nın ada yapıları, Elsmir Adası ve Grönland yakınlarındaki diğerleri ile birlikte."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder