30 Ekim 2020 Cuma

Sibirya ' da tılsımlarda eşsiz bir ejderha resmi bulundu

 





Sibirya ' da tılsımlarda eşsiz bir ejderha resmi bulundu
'' Genellikle ejderha görüntüsü sadece Çin ile ilgilidir, ancak görünüşe göre I bin. milattan önce Güney Sibirya bölgesinde Çin geleneği ile alakasız bu efsanevi yaratığa orijinal bakış şekillendi. Arkeoloji ve Etnografi Enstitüsü ' nün önde gelen bilim adamı Andrei Pavlovich Sakal, Haziran hazinesinin bel tokası üzerine ejderhayı keşfetti ve bu görüntünün orijinal kökeni Güney Sibirya bölgesine yerleştirdi.
Soldaki, Güney Sibirya ejderhasının Haziran hazinesinden resmi olan bel tokası, sağdaki Çin ejderhası
'' Çin ' de, Han dönemi - henüz Çin kimliğinin en önemli karakterlerinden biri olacak dayanıklı bir ejderha görüntüsü yok, bilim adamı tarafından kutlandı. Sibirya ' da, bu ejderhanın karakterli yılan pozisyonunda oluşan resimlerin bir şarkısına sahibiz ".
Resimler, Güney Sibirya hazinelerinin özel özelliği olan metal bel tokalarına yerleştirildi: Kosogol, Znamensky. Ancak, 1970 'lerde Hakasya' nın kuzeyinde bulunan Haziran hazinesinde en çok bu tokalar. Güney Sibirya hazinelerinde ejderha, geleneksel Çin ejderhasının zigzago hareket halinde hareket eden geleneksel Çin ejderhasının aksine hareket halinde gösterildi.
Kemer tokası üzerindeki ejderha figürü tılsım rolünü oynadı ve sahibini tehlikelerden korumalıydı. Bu arada farklı hazinelerde bulunan tokalar aynı değildir - resim boyutu ve detayları ile farklıdır. Bu tür nesneler seri olarak üretilmiş, farklı şekillerden yapılmış, bir kanondan yapılmış.
'' Yine de Güney Sibirya bölgesi I bin. milattan önce çok güçlü bir Çinli etkiye maruz kaldı, Temmuz ejderhasının resmi olan lanet olasıların yerel orijinal performansı var - yani bir kopyası değil. Bu imajın kendi gelişimi, Andrei Borodovsky tarafından vurgulandı. Ejderha figürü, Sibirya ' nın kültürel bir bölge olarak her zaman özel ve özel özelliklere sahip olduğunu söylememizi sağlayan bir işarettir ".
Arkeolog Vitaly Laricheva ' ya göre ejderhanın değeri aynı zamanda takvim ve astronomik sembolik gösteriler aracılığıyla açıklanabilir. Yani Çin sözlüğünde ′′ Van Shaw ′′ (200 milattan) okunuyor: ′′ Bahar Dengeliği Günü Ejderhası gökyüzüne yükseliyor; Sonbahar Dengeliği Günü ' nde, çamurla kaplıdır ". çünkü Iuse hazinesi muhtemel yerlerin yanında yer alıyor paleo astronomik gözlemler ve ejderha tokaları yere yerleştirildi, bu traktör de mümkün.
Andrei Sakallı 'nın düşündüğü gibi, Güney Sibirya bölgesinde I bin' in sonundan var olan ejderhanın belirli bir kanonu var. milattan önce II milattan önce kayboldu ve bir daha asla yeniden canlandırılmadı, daha sonra sadece Çin geleneğinden kalkanlar oluştu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder