27 Ekim 2020 Salı

Sibirya ' da tılsımlarda eşsiz bir ejderha resmi bulundu

 


                             Ejderha olarak Venüs = kuyruklu yıldız sanatı




Sibirya ' da tılsımlarda eşsiz bir ejderha resmi bulundu
'' Genellikle ejderha imajı sadece Çin ile ilgilidir, ancak görünüşe göre I bin. milattan önce Güney Sibirya bölgesinde Çin geleneğiyle alakasız bu efsanevi yaratığa özgün bir bakış oluşturuldu. Arkeoloji ve Etnografi Enstitüsü ' nün önde gelen bilim adamı tarihi bilimler doktoru Andrei Pavlovich Borodovsky, Haziran hazinesinin bel tokası üzerine ejderha resimlerini keşfetti ve Güney Sibirya bölgesindeki bu görüntünün orijinal kökeni belirledi.
Soldaki - Güney Sibirya ejderhasının Haziran hazinesinden resmi, sağdaki Çin ejderhası
′′ Çin ' de değerlendirilen dönem - Han dönemi - daha sonra Çin kimliğinin en önemli sembollerinden biri olacak dayanıklı bir ejderha imajı yok, bilim adamı tarafından kutladı. Sibirya ' da bu ejderhanın özel yılan pozisyonunda şekillendirilmiş resim kompozisyonu var ".
Resimler, Güney Sibirya hazinelerinin özelliği olan metal bel tokalarına yerleştirildi: Kosogolsky, Znamensky. Ancak tam olarak 1970 'lerde Hakasya' nın kuzeyindeki Haziran hazinesinde bu tokalar en çok. Güney Sibirya hazinelerinindeki ejderha, geleneksel Çin ejderhasının aksine, zigzagoobra hareket eden geleneksel Çin ejderhasının aksine.
Bel tokası üzerindeki ejderha figürü tılsım rolünü oynadı ve sahibini tehlikelerden korumalıydı. Farklı hazinelerde bulunan tokalar aynı değildir - resim boyutuna ve detaylarına göre farklıdır. Muhtemelen bu tür nesneler seri olarak üretilmiştir, farklı şekillerden işemek, bir kanon.
′′ Yine de Güney Sibirya bölgesi I bin. milattan önce çok güçlü bir Çin etkisine maruz kaldım, Temmuz ejderhasının resmi olan lanet olasılar muhtemelen yerel orijinal performansı var - yani bu bir kopya değil. Bu imajın kendi başına gelişimi, Andrei Borodovsky tarafından vurgulandı. Bir ejderha figürü, Sibirya ' nın kültürel bir bölge olarak her zaman özel ve özel özelliklere sahip olduğunu söylememizi sağlayan bir işarettir ".
Arkeolog Vitaly Laricheva ' ya göre ejderhanın anlamı takvim ve astronomik sembolik sembolik gösteriler aracılığıyla açıklanabilir. Yani Çince sözlükte ′′ Wen Show ′′ (200 milattan) okuyoruz: ′′ Bahar Dengeliği Günü Ejderha gökyüzüne uçuyor; Sonbahar Dengeliği Günü, çamurla kaplıdır ". çünkü Jus hazinesi muhtemel yerlerin yanında yer alıyor paleo astronomik gözlemler ve ejderha tokaları yere yerleştirildi, bu traktör de mümkün.
Andrei Borodovsky 'nin düşündüğü gibi, Güney Sibirya bölgesinde I bin' in sonundan var olan ejderha resmi belirli bir kanonu gerçekleşti. milattan önce II milattan önce sonra ortadan kayboldu ve bir daha asla yeniden üretilmedi, daha sonra sadece Çin geleneğinden kalçalar oluşturuldu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder