5 Ağustos 2020 Çarşamba

Sibirya kökleri: Malamut ve Husky ' nin ortak ataları neredeyse 10 bin yıl önce bir adama yardım etti




Fotoğraf açıklaması yok.

Sibirya husky cinsi köpekleri © Ilya Nymushin / RIA Haberleri


Görüntünün olası içeriği: köpek

Alaska Malamut © Joseph Prezioso / AFP



Sibirya kökleri: Malamut ve Husky ' nin ortak ataları neredeyse 10 bin yıl önce bir adama yardım etti

Malamut ve husky gibi modern sürüş köpeklerinin genel ataları antik Sibirya köpeğidir. Rus uzmanlarının yer aldığı uluslararası bilim adamları topluluğu bu sonuca vardı.
Bu arada araştırmacılar, sürüş köpeklerinin genel genetik hattının yaklaşık 10 bin dolar sona eren son buz çağının bitmesine ulaştığını kutluyor. Yıllar önce. Uzmanlara göre, dört bacaklı arkadaşlarını kargo taşımak ve uzun mesafelere taşınmak için kullanmak tarih öncesi insanların hayatta kalması için kefalettir.

Rusya ' dan uzmanların yer aldığı uluslararası bilim adamları topluluğu 9,5 binden fazla yaşayan tüm modern sürüş köpeklerinin ortak atasını buldu. Yıllar önce, eski bir Sibirya köpeği. Science dergisinde rapor edildi.
Pleistosen-Holosen geçişinde Kuzey Kutbu uyarlanmış köpekler ortaya çıktı
https://science.sciencemag.org/content/368/6498/1495

Kopenhag Üniversitesi 'nden Mickel Holder Sinding' in baş yazarının önderliğinde araştırmacılar, 9,5 bin yaşlarında on modern Grönland sürüş köpeği genomlarını sıraladı. yaklaşık 33 bin dolar yaşayan yıl ve playstocen Sibirya kurdu. Yıllar önce.

Aldıkları veriler, daha birçok şifreli köpek cinsi genomu ile karşılaştırdılar. Sonuç olarak, Grönland köpekleri, Alaska Malamut ve Husky gibi tüm modern sürüş cinsi ataları Kuzey Kutbu ' nda en az 9,5 bin dolar yaşıyordu. Yıllar önce. Bilim adamları ortaya çıktıklarında, son buz çağının tam sonu yaklaşık 10 bin dolar katkı sağladı. Yıllar önce.

Araştırmalar, Grönland köpek nüfusunun diğer Kuzey Kutbu kardeşlerine kıyasla en çok izole edilmiş grup olduğunu gösteriyor, bu yüzden bilim adamları bu ve diğer modern sürüş cinsi atalarını hızlı bir şekilde belirlemeyi başardılar - antik Sibirya köpeği.

Ayrıca araştırmacılar, köpeklerin evrimine en önemli katkılarını ve tarih öncesi zamanların hayatta kalmasını kutladılar. Doğu Sibirya 'dan arkeolojik bulgular, köpeklerin sert kutup koşullarına uygun kullanımının muhtemelen Kuzey Kutbu' nda bir insanın hayatının en az 15 bin dolar olduğunu varsayar. Yıllar. Bugünlerde olduğu gibi, buz çağının sonundaki Kuzey Kutbu Köpekleri kızağı çekmek, uzun yolculukları kolaylaştırmak ve değerli kaynakları taşımak için kullanıldı.

′′ Araştırmamızın sonuçları, bu köpekleri kullanarak inatçı kızak sürme tekniklerinin geliştirmenin insan hayatta kalmasına katkı sağladığını gösteriyor ", Mickel Holder Sinding ve iş arkadaşları tarafından yapıldı.

Orijinal malzeme: RT Rusça. Arseny Skrynnikov /
https://russian.rt.com/








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder