19 Ağustos 2020 Çarşamba

RUSYA'DA 25.000 YILLIK ESKİ BİNALAR BULUNDU

 

Rusya'da 25.000 yıllık eski binalar bulundu


Rusya'da 25.000 Yıllık Binalar Bulundu

Rusya'da, Kafkas dağlarında, Tzelentzchik, Touapse, Novorossiysk ve Sochi şehirlerinden çok uzak olmayan yüzlerce megalitik anıt var.

Ruslar onlara dolmen diyor. Rus ve yabancı arkeologlar kullanımlarını henüz keşfetmediler. Aşağıda resimlerde gördüğünüz tüm bu megalitik dolmenler, Kykeon web sitesine göre 10.000 ila 25.000 yıl öncesine tarihleniyor. Diğer arkeologlar bu megalitik yapıların yaşını 4000 ila 6.000 yıl olarak belirlediler.

Tüm dünyada binlerce tarih öncesi megalitik anıt bilinmektedir. Eski Sovyetler Birliği dışında en az bilinenlerden bazıları Kafkasya'dakilerdir. Bu dolmenler, Rusya ve Abhazya'nın yaklaşık 12.000 kilometrekarelik bir alanında, dağ sırtının her iki tarafında Batı Kafkasya'yı kaplamaktadır.

Kafkas dolmenleri, hassas bir şekilde işlenmiş siklopik taş bloklarla inşa edilmiş benzersiz bir tarih öncesi mimari türünü temsil ediyor.

Taşlar, örneğin, köşeler olarak kullanılmak üzere 90 derecelik açılarla şekillendirildi veya mükemmel bir daire oluşturmak için kıvrıldı. Anıtlar, 4. binyılın sonu ile MÖ 2. binyılın başı arasındadır.

Avrupa'nın geri kalanında genellikle bilinmemekle birlikte, bu Rus megalitleri, yaş ve mimari kalitesi açısından Avrupa'nın büyük megalitlerine eşittir, ancak yine de bilinmeyen bir kökene sahiptir.

Kafkas dolmenleri, hassas bir şekilde işlenmiş büyük taş bloklarla inşa edilmiş benzersiz bir tarih öncesi mimari türünü temsil ediyor. Taşlar, örneğin, köşe olarak kullanılmak üzere 90 derecelik açılarla şekillendirildi veya bir daire yapmak için kıvrıldı.

Kafkas anıtlarının çeşitliliğine rağmen, İber Yarımadası, Fransa, İngiltere, İrlanda, Hollanda, Almanya, Danimarka, İsveç, İsrail ve Hindistan gibi Avrupa ve Asya'nın farklı bölgelerinden megalitler ile güçlü benzerlikler gösterirler. Bu benzerlikleri ve megalitlerin genel olarak inşasını açıklamak için bir dizi hipotez öne sürüldü, ancak yine de belirsizliğini koruyor.

Bu megalitik anıtların yaklaşık 3.000'i Batı Kafkasya'da biliniyor, ancak daha fazlası sürekli olarak bulunmakta ve daha fazlası da tahrip edilmektedir. Bugün, çoğu büyük bir bakıma muhtaç durumda ve vandallardan ve genel ihmalden korunmazlarsa tamamen kaybolacaklar.

Rusya'da 25.000 yıllık eski binalar bulundu

Dolmenler, Krasnodar bölgesinde bulunur. Krasnodar, Novorossiysk Karadeniz limanının yaklaşık 148 kilometre (92 mil) kuzeydoğusunda Kuban Nehri üzerinde yer alan Krasnodar Krai, Rusya'nın bir şehri ve idari merkezidir.

Abhazya da dahil olmak üzere Kafkas Dağları boyunca megalit, dolmen ve taş labirent konsantrasyonları bulundu (ancak çok az çalışıldı).

Çoğu, taş plakalardan yapılmış veya cephelerinde delikler bulunan kayalara kesilmiş dikdörtgen yapılar ile temsil edilmektedir. Bu dolmenler, Rusya ve Abhazya'nın yaklaşık 12.000 kilometrekarelik bir alanında, dağ sırtının her iki tarafında Batı Kafkasya'yı kaplamaktadır.

Dolmenlerin mimarisinde sınırlı bir çeşitlilik vardır. Kat planları kare, trapez, dikdörtgen ve yuvarlaktır. Tüm dolmenler cephenin ortasında bir portal ile noktalanmıştır. Yuvarlak lombozlar en yaygın olanı iken, kare olanlar da bulunur. Cephenin önünde, genellikle genişleyen ve muhtemelen ritüellerin gerçekleştiği bir alan oluşturan bir avlu vardır.

Avlu, genellikle avluyu çevreleyen, bazen bir metreden yüksek olan büyük taş duvarlarla çizilir. Bu bölgede, bu mezarların tarihlenmesine yardımcı olan Bronz ve Demir Çağı çanak çömleği, insan kalıntıları, bronz aletler ve gümüş, altın ve yarı değerli taş süslemelerle birlikte bulunmuştur.

Bu mezarların dekorasyon repertuvarı çok iyi değil. Dikey ve yatay zikzaklar, asılı üçgenler ve eşmerkezli daireler en yaygın motiflerdir.


Lombar plakasının üst kısmında oldukça yaygın olan bir dekoratif motif bulunur. En iyi, iki sütun tarafından tutulan bir lento olarak tanımlanabilir. Kabartma olarak yapılmış göğüs çiftleri de birkaç mezarda bulunmuştur. Bu göğüsler genellikle lomboz süslemesinin iki sütununun üzerinde görünür.

Belki de bunlarla ilgili olan, lumbozu kapatmak için kullanılan ve hemen hemen her mezarda bulunan taş tapalardır. Bazen fallik şekillidirler. Dolmenlerle ilişkili bazı olağandışı öğeler, büyük yuvarlak taş toplar, çift toplar ve hayvan heykelleridir.

En ilginç megalitik komplekslerden biri - üç dolmenlik bir grup - Rusya'nın Gelendzhik yakınlarındaki Krasnodar bölgesinde, Karadeniz kıyısındaki Zhane Nehri üzerindeki bir tepede arka arkaya duruyor. Bu alanda yerleşim yerleri ve dolmen mezarlıkları da dahil olmak üzere her tür megalitik sit alanı büyük bir yoğunluğa sahiptir. Büyük taş höyükler iki anıtı çevreledi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder