25 Haziran 2020 Perşembe

Sibirya'da Bulunan Donmuş Kuş 46.000 Yaşında





Sibirya'da Bulunan Donmuş Kuş 46.000 

Yaşında


Bu 46.000 yıllık 'buz kuşu' o kadar iyi korunmuştu ki, fosil avcıları onu 'dün öldü' talihsiz bir yaratık için yanlış anladılar - sadece ilk Buz Çağı kuş örneğini bulduklarını anlamak için KREDİ: Valeri Plotnikov / Kennedy News

Fosil avcıları 46.000 yıl önce 'dün' ölmüş gibi görünen 'buz kuşu' buluyorlar

Bilim adamları, Sibirya permafrostunda bulunan iyi korunmuş boynuzlu bir toygardan DNA'yı kurtardılar. Sonuçlar, alt türlerin evriminin yanı sıra mamut bozkırının son Buz Devri'nin sonunda tundra, orman ve bozkır biyomlarına nasıl dönüştüğünü açıklamaya katkıda bulunabilir. 2018 yılında, Sibirya'nın kuzey doğusunda Belaya Gora bölgesinde iyi korunmuş donmuş bir kuş bulundu. Stockholm Üniversitesi'nde yeni bir araştırma merkezi ve İsveç Doğa Tarihi Müzesi'nde Palaeogenetik Merkezi'ndeki araştırmacılar, kuşu inceledi ve sonuçlar şimdi İletişim Biyolojisi bilim dergisinde yayınlandı. Analizler, kuşun 46.000 yaşında dişi boynuzlu bir toygar olduğunu ortaya koyuyor.

"Kuşları yalnızca boynuzlu bir toygar olarak tanımlayamazız. Genetik analiz, kuşun, günümüzde yaşayan biri Sibirya'da, diğeri de bozkırda yaşayan iki boynuzlu toygar türünün ortak atası olan bir nüfusa ait olduğunu düşündürmektedir. Moğolistan: Bu, alt tür çeşitliliğinin nasıl geliştiğini anlamamıza yardımcı oluyor, "diyor Stockholm Üniversitesi Zooloji Bölümü araştırmacısı Nicolas Dussex.

Sonuç başka bir düzeyde de önemlidir. Son Buz Devri boyunca, mamut bozkır kuzey Avrupa ve Asya'ya yayıldı. Bozkır şimdi yünlü mamut ve yünlü gergedan gibi soyu tükenmiş türlere ev sahipliği yapıyordu.

Bir teoriye göre, bu ekosistem bozkır, tundra ve iğne yapraklı orman gibi habitatların bir mozaiğiydi. Son Buz Devri'nin sonunda mamut bozkır bugün bildiğimiz biyotoplara ayrıldı - kuzeyde tundra, ortada taiga ve güneyde bozkır.

İsveç Doğa Tarihi Müzesi Profesörü ve araştırma lideri Profesör Love Dalén, "Sonuçlarımız bu teoriyi destekliyor, çünkü bu alt türlere boynuzlu fıçının çeşitlendirilmesi, aynı zamanda mamut bozkırının ortadan kalkmasıyla aynı zamanda gerçekleşti" diyor. Paleogenetik Merkezi.

Biraz daha uzun vadede, araştırmacıların tutkusu, 46.000 yaşındaki toygarın tüm genomunu haritalamak ve onu boynuzlu larkların tüm alt türlerinden genomlarla karşılaştırmaktır.

Love Dalén, "Paleogenetik Merkezi'ndeki yeni laboratuvar tesisleri ve entelektüel ortam kesinlikle bu analizlerde yardımcı olacaktır."

Paleogenetik Merkezi'ndeki araştırmacılar, araştırmacıların bir kurt mu yoksa köpek. Diğer bulgular arasında 50.000 yıllık mağara aslan yavrusu "Spartak" ve kısmen korunmuş yünlü mamut sayılabilir.


Stockholm Üniversitesi .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder