28 Temmuz 2021 Çarşamba

Kasım’da İstanbul’da 7 Bayraklı Yeni Dönem Türk Konseyi'nin Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği zirve birçok açıdan yeni bir dönemi aralayacak. Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, dün (26 Temmuz 2021) İstanbul’da yaptığı açıklamasıyla bu yeni döneme ilişkin mesajlar verdi.

 



Kasım’da İstanbul’da
7 Bayraklı
Yeni Dönem
Türk Konseyi'nin Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği zirve birçok açıdan yeni bir dönemi aralayacak. Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, dün (26 Temmuz 2021) İstanbul’da yaptığı açıklamasıyla bu yeni döneme ilişkin mesajlar verdi.
Amreyev, toplantı için “7 Türk Devletinin bayraklarının göndere çekilmesi tüm dünyaya güçlü bir mesaj olarak duyurulacaktır” açıklaması yaptı. Bu açıklama Türk dünyası devletlerinin tamamının Konsey içinde yeralması anlamına geliyor. Kasım’da gerçekleşecek toplantı bu açıdan değerli. Türk Devletlerinin tamamı Konsey çatısı altında biraraya gelmiş olacak. Türk dünyasının çatısı altına Türkmenistan’ın da girmesi ile Konsey daha etkin hale gelmiş olacak.
Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı, Türk Konseyi Onursal Başkanı Nursultan Nazarbayev, son gerçekleştirilen Türk ülkelerinin başkanlarına bir teklifte bulunmuştu. Nursultan Nazarbayev, Konsey’in Türk dilinde konuşan devletler İşbirliği Konseyi seviyesinin örgüt seviyesine yükseltilmesini önermişti. Kabul gören yeni yapılanma için İstanbul’da düzenlenecek toplantı yine ilklere sahne olabilir.
Murat Palavar (ÖzbekistanHaber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder