21 Mayıs 2021 Cuma

Hipotez ′′ bölümü. Sibirya ' nın adını veren Sabir halkı kimdi?

 



Hipotez ′′ bölümü. Sibirya ' nın adını veren Sabir halkı kimdi?
Sabirler, büyük bir bölgede yaşamış ve birçok etnosa bölünmüş göçebe bir halktı. Sabirler, Saviralar veya suvariler, Kafkasya 'nın batı kıyıları, Hazar Denizi, Volga ve Sibirya' nın birçok ulusunun oluşumuna katıldı. M.Ö. yüzyılda tarihçi Ptolemy ' den ilk kez bahsediliyor. Ancak araştırmacıların suvar kökenleri tartışmalara neden oluyor. Bu kadim halkın bazı versiyonları var - İran, Samudi, Türk, Türk, Ugor ve ve ve Türk-Ugor. Tüm versiyonların kanıtı var. Fakat son zamanlarda bilim adamları, suvarların Türkleşmiş uğra olduklarını düşünüyorlar.
Kafkasya 'da Saviralar Hun İmparatorluğu' nun bir parçası olarak ortaya çıktı. Atilla öldükten sonra imparatorluğu birçok küçük etnos ve krallığa çarptı. Savir Hunları Kafkasya ' ya büyük bir askeri güç haline geldi. Ancak orada hayatları huzursuzdu. Bölgede Bizans ve Pers ile yüzleşmesi sonucu Savırlar her iki tarafında kazanmayı başardı. Ve bu durum daha sonra onlarla kötü bir şaka yaptı. Aralarında hiçbir birliktelik yoktu. Bu yüzden yüzyılda, kritik olmayan ama yine de zayıflatılan avarlardan bir dizi yenilgi aldılar. Daha sonra yüzyılda Hazar 'ın tam etkisi altında kaldılar ve Kafkasya' da bağımsızlıklarını kaybetti. Volga sahilinde suvarların bir kısmı kuzeye doğru gitti. Bulgar devleti orada zaten vardı. Saviralar, Volga Bulgaristan ' ın bir parçası olan Suvar şehrini kurdu.
Sibirya, Suvarların ilk yaşam alanıydı. Özellikle Altay ve Ural arasındaki topraklar. İrtysh sahilinde yaşadılar ve sabyroların adını taşıyorlardı. Sabyrov ' un yaşadığı bölgenin Sabyria ismi vardı. Suvarların bir kısmı Çubuklar olarak adlandırıldı. Başlangıçta isim Suvash olarak değiştirildi, sonra da Chuvash olarak. Her neyse, Chuvash mitolojisinde en iyi efsaneler ve hikayeler saklanır. Çuvaş halklarının mitolojik zenginlerinden biri Suvar ismi taşıyor. Bu gece Chuwad ' ın doğrudan soyu olarak kabul ediliyor. Slavlaşmış suvarlar Kuzeyliler adıyla biliniyor. Suvarlar, sığır göçebeleriydi. Fakat Kafkasya ' da İran halklarının kültürü ve faaliyetleri ile tanıştılar. Her şeyden önce çiftçilik. Kafkasya ' da suvarları farklı bir kültür ve adetleri emdi.
***
′′ Söz Verilmiş Toprak. Suvarlar ". Sivrisinek sanatçısı Nikolay Parfyonoviç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder