16 Ekim 2020 Cuma

Sibirya'da eski bir 'İskit savaşçı çiftinin' mezarı, bir bebek ve '2,500 yıl önce bir enfeksiyondan ölen' yaşlı bir hizmetkarın mezarı bulundu

 



Arkeologlar, çiftin 30'lu yaşlarında öldüğüne ve bir bebek ve 'yaşlı' bir hizmetçi kadınla birlikte gömüldüğüne inanılıyor.  Yaşlı kadın öldüğünde muhtemelen 60'lı yaşlarındaydı.  Çocuğun kemikleri muhtemelen kemirgenler tarafından mezara dağılmıştı.

Sibirya'da eski bir 'İskit savaşçı çiftinin' mezarı, bir bebek ve '2,500 yıl önce bir enfeksiyondan ölen' yaşlı bir hizmetkarın mezarı bulundu

  • Güney Sibirya'da çift bulundu ve 30'lu yaşlarında öldüğüne inanılıyor.
  • Ayrıca küçük bir çocuk ve yaşlı bir hizmetçinin kalıntılarıyla birlikte gömüldü 
  • Mezarda dağılmış metal silahlar, tencere ve yiyecekler de bulundu.   
  • Ailenin savaş yaralarından değil aynı enfeksiyondan öldüğüne inandım 

Sibirya'da eski bir savaşçı çiftin 2500 yıllık olağanüstü bir mezarı bulundu.

Arkeologlar, çiftin 30'lu yaşlarında öldüğüne ve bir bebek ve 'yaşlı' bir hizmetçi kadınla birlikte gömüldüğüne inanılıyor.

Yaşlı kadın, öldüğünde muhtemelen 60'lı yaşlarındaydı ve eş olan çiftin ayaklarının altında buruşuk bir pozisyonda gömülmüştü.

Çocuğun kalıntıları mezarın her tarafına dağılmıştı, arkeologlar muhtemelen kemirgenlerin ölen kişinin etini 

yediğinde meydana geldiğini söylüyor. 

Güney Sibirya'daki bulguyu ortaya çıkaran uzmanlar, dört kişinin muhtemelen aynı enfeksiyona yenik düştüğünü ve hizmetçinin öbür dünyada aileye bakmak için yanlarına gömüldüğünü söylüyor. 

Savaşçı çift, özellikle de kadın, modern Rusya bölgesinde 2.200 yıl öncesine kadar yaşayan kayıp İskit medeniyetinin kanıtı olabilir.  Arkeologlar, çiftin 30'lu yaşlarında öldüğüne ve bir bebek ve 'yaşlı' bir hizmetçi kadınla birlikte gömüldüğüne inanılıyor.  Yaşlı kadın öldüğünde muhtemelen 60'lı yaşlarındaydı.  Çocuğun kemikleri muhtemelen kemirgenler tarafından mezara dağılmıştı.

Arkeologlar, çiftin 30'lu yaşlarında öldüğüne ve bir bebek ve 'yaşlı' bir hizmetçi kadınla birlikte gömüldüğüne inanılıyor. Yaşlı kadın öldüğünde muhtemelen 60'lı yaşlarındaydı. Çocuğun kemikleri muhtemelen kemirgenler tarafından mezara dağılmıştı.

İskeletleri içeren mezar, Khakassia'nın Askiz ilçesinde, Kazanovka köyüne çok uzak olmayan Kazanovka 6 mezar alanında bulundu.

İskeletleri içeren mezar, Khakassia'nın Askiz ilçesinde, Kazanovka köyüne çok uzak olmayan Kazanovka 6 mezar alanında bulundu.

Araştırmacılar, mezardaki dövüşçü kadının erkekle aynı silahlarla gömüldüğünü söylüyor, ki bu sıra dışı.  

Hayatta kalan kayıtlarda ve aynı zaman çerçevesi ve konumdaki diğer mezarlarda, kadın savaşçılar yay ve oklarla, uzun menzilli silahlarla gömüldü. 

Ancak yeni ortaya çıkarılan mezardaki kadın, uzun saplı bir silah, balta veya balta ve kısa bir kılıçla silahlanmıştı.

Araştırmacılar, bu silahların göğüs göğüse dövüş ve kanlı bir yakın dövüş için en uygun olduğunu ve bu farkın İskit kültürünün bir göstergesi olduğunu söylüyor.   

Dr. Oleg Mitko, Novosibirsk Devlet Üniversitesi Arkeoloji başkanı söyledi : 'Biz silah etkileyici bir dizi var. 

Pek tipik olmayan bir kadın mezarında yakın dövüş silahları bulduk. Kadının bir savaş baltası vardı ... bu yüzden bir savaşçı tabakasının parçasıydı. '

Kıdemli araştırmacı Yuri Teterin, 'Adamın iki baltası ve iki bronz hançeri vardı.

"Orijinal bronz silahların bulunduğu muhteşem bir cenaze töreni." Araştırmacılar, adamın ayrıca bronz bir aynası olduğunu söylüyor.

Silahların ahşap kulpları toprakta binlerce yıldır hayatta kalmamış, ancak metalik unsurlar var





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder