2 Ekim 2020 Cuma

Arkeologlar, Odinov Kültürünün, başı kesilmiş Sibiryalıların Bronz çağı cenazesini buldular.

 






Arkeologlar, Odinov Kültürünün, başı kesilmiş Sibiryalıların Bronz çağı cenazesini buldular.
01.10.20, 13:37
Kaynak: Sibnet.ru
RAS akademisyeni SB RAS Arkeoloji ve Etnografya Enstitüsü arkeoloji bölümü başkanı Vyacheslav Molodin, arkeologlar Novosibirsk bölgesinde başı kesilmiş insanlarla bir Bronz Çağı cenazesi bulduklarını söyledi.
"Başka bir mezar yeri. Bunu bu (Odinovo) kültürü için ilk kez bulduk. Yukarıda üç kişi, aşağıda iki kişi gömülüdür. Jackedler. Bu insanların kafaları kesildi, cenazeden önce dikkatlice kesildiler ”dedi Molodin.
Odinov kültürü - Bronz Çağı, insanlar dört bin yıl önce yaşadılar, Asya kültürleriyle temas halinde sığır yetiştiriciliği yapıyorlardı.
Bu popülasyon arasında açıkça bulunan kafa veya kafatası kültü. Yaklaşık 300 civarında çok sayıda Odiniv cenazesi incelenmiştir. Bazen başsız cenaze törenleri olur. Bazen gömülü olan kafatasları veya kafaları buluruz. Bu kafaların yokluğunun kültle bir ilgisi var. Belki bir sığınağa veya başka mezar yerlerine yerleştirilmişler ya da özel bir şekilde gömülmüşlerdi ”dedi bilim adamı.
Odinov kültürü, Batı Sibirya'daki aşağı Ishim nehri havzasında Odino yerleşiminden sonra adlandırılan ayak avcılarının Bronz Çağı arkeolojik kültürünün başlangıcıdır. Kültür, MÖ 18. ila 16. yüzyıllara tarihlenir, ancak daha eski olabilir. Odinov kültürü, orman-bozkır tipi kültürel diziyle çevrili bir adadır. Yerleşimleri nehirlerin ve derelerin terasları boyunca yer almaktadır. Yeterince bilinmeyen konutlar sığınaklar gibi görünüyor. Odinov kültürünün Ishim bölgesindeki Eneolitik orman-bozkır kültürlerinden doğduğu düşünülüyor.
Fotoğraf: Arkeoloji ve Etnografya Enstitüsü SB RAS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder