19 Ocak 2020 Pazar

Dev Kurt, Sibirya: Arkeologlar mükemmel şekilde korunmuş 40.000 yıllık kapağı





































Sibirya'daki Dev Kurt: Arkeologlar mükemmel korunmuş 40.000 yaşındaki başı keşfetti

Arkeologlar, Sibirya'daki 40.000 yıllık Dev Kurt başını mükemmel bir şekilde korudu

Büyük kafatası Sibirya'da bulundu ve soyu tükenmiş bir kurt bahçesine ait olduğuna inanılıyor. Keşif dünya haberi haline geldi ve şimdi Stockholm Doğal Tarih Müzesi'nde araştırmacılar tarafından analiz ediliyor. - Kafa bulunduğunda oradaydım. İsveçli profesör Love Dalén, Pavel bir çantaya getirdi.

Arkeologlar geçmişten bir şeyler kazdıklarında iskeletler veya fosillerle ilgilidirler. Yine de, bunun gibi istisnalar vardır.

Sibirya'da 2018 yılında bir kurt kafası ve bir aslan yavrusu keşfedildi ve 40.000 yaşında olduğu tahmin edildi. Ve hem kafa hem de çocuk neredeyse mükemmel bir şekilde korunmuştu.

Dev Kurt geçen yaz Tirekhtyakh Nehri'nin kıyısında bulunan Pavel EFIMOV tarafından ortaya çıkarıldı.

Kafa 40.000 yaşında ve tamamen Pleistosen bir kurttur. Sibirya'daki düşük sıcaklıklar kurtun neredeyse bozulmadan korunmasına izin verdi.

1 The Pleistocene wolf 300x207 - Giant Wolf in Siberia: Archaeologists discover perfectly preserved 40,000-year-old head

Kurt başı Rus permafrostundan çözülmüştü ve Eylül ayında Yakutsk şehrinin kuzeyindeki nehir kenarında bir plajda bulundu. Şimdi haberler dünyaya yayılıyor - CNN, Washington Post ve Daily Mail, diğerleri arasında, keşfi yaptı. Merkezde 43 İsveçli İsveç Dalesi Aşk var. Evrimsel genetik profesörü ve Doğa Tarihi Müzesi'nde aktif.



Kafa kaç yaşındaydı?


Birkaç ay sonra, Love Dalén ve diğer araştırmacılar, karbon 14 tarihine cevaplar aldılar: Kurt kafası 30.000 ila 32.000 yaşındaydı - ve böylece benzersiz bir bulgu. - Kafanın, buz devri bozkır kurdu adı verilen soyu tükenmiş bir kurt çeşidine ait olduğundan eminiz. O sırada Sibirya'daydı. Önceki bulgular sadece kemikler ve dişlerdi. Bu kendi başına DNA analizi için harika çalışıyor, ancak kurtun neye benzediği hakkında daha az şey söylüyor. Kurt türleri, günümüz modern kurtlarına kıyasla genetik olarak farklıdır. Çalışmalar, buz devri bozkır kurtlarının biraz daha büyük ve hepsinden önemlisi güçlü çenelere sahip olduğunu göstermektedir.

Ama bu yaygın bir kurt değil. Bu kurt çok daha büyük ve kafa yaklaşık 40 cm uzunluğunda. Araştırmalara göre, hırıltıldığında ölmüş olmalı. Kurt öldüğünde iki ile dört yaş arasındaydı.



Dev kurt kafası ile birlikte, aslan genç bir mağara da bulundu.
2 ancient wolf 300x200 - Giant Wolf in Siberia: Archaeologists discover perfectly preserved 40,000-year-old head

Donmuş Kil Lumpfish Villa
Uluslararası medya, başın bugünün kurtlarından önemli ölçüde daha büyük olduğunu belirliyor. Love Dalén'e göre tam olarak doğru değil:

- Daha büyük bir şey, ama fazla değil. Kurt kafatası üzerinde çektiğimiz fotoğraflara baktığınızda, gerçekte olduğundan daha uzun görünüyor. Bazı boyunlar hala orada ve oldukça büyük bir donmuş kil yığını da var.



Bulguyu ilk kez bildiren Rus gazetesi Siberian Times, muhtemelen kurt kafasını vücuttan ayıran buz olduğunu yazıyor. Derginin okuyucuları sorular sordular ve gerçekten bir ayıdan mı, hatta mitolojik bir “ayı kurtundan” mı geldiğini merak ettiler.

4 The cave lion cub found 300x200 - Giant Wolf in Siberia: Archaeologists discover perfectly preserved 40,000-year-old head

Ancak, araştırmacı Albert Protopopov bunun kesinlikle bir kurt olduğunu söylüyor.

Gazeteye, “Belki de insanlara ayı olduğunu düşündüren kürk rengi” dedi
Doğumdan kısa bir süre sonra ölmüş olmalı ve ayrıca mükemmel bir şekilde korunmuştur. Her iki keşif de Pleistosen'den hayvanlar hakkında bir fikir verebilir.

Bilim adamları DNA'yı eşleştiriyor


Love Dalén, bazı resimlerde görünen sarımsı rengin muhtemelen kafanın bulunduğu çamurdan renk değiştirdiğini ekliyor.

- Ama ilk defa, ceket rengi hakkında bir fikrimiz var. Bugünün kurtlarından farklı olarak oldukça parlaktı. Tamamen beyaz olabileceğine dair bir teorimiz vardı, ama bu doğru görünmüyor.

5 ancient lion preserved 300x200 - Giant Wolf in Siberia: Archaeologists discover perfectly preserved 40,000-year-old head

Son olarak, araştırmacılar bu hayvanları beyniyle bugünkü örnekle karşılaştırmayı ve nasıl eşleştiklerini görmeyi umuyorlar.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder