4 Kasım 2019 Pazartesi

Winter Kurt Ayinleri



Bone-Bed
 (Courtesy David Anthony)
Archaeologists found chopped dog and wolf bones scattered at the small Bronze Age settlement of Krasnosamarskoe.

Winter Kurt Ayinleri


Fotoğraf açıklaması yok.

Rus steplerinde bir Tunç Çağı sitesi kazma Arkeologlar dikkate değer keşif anlamak için dil ve mitolojisinden kanıtlar kullanıyor

ERIC A. Powell tarafından

Onlar antik kış zamanı ritüelleri dil ve mitolojik kanıtlar ve genç savaşçı fitil bantlarıyla onların buluntular bağlı dek 60'ın üzerinde köpek ve göçebe Hint-Avrupa konuşmacıların yerleşmiş bir 4.000 yaşındaki bölgede bulunan kurtların kalıntıları, arkeologları şaşkına

Yaklaşık 4000 yıl önce, Karadeniz'in bozkırları kuzeyindeki bir göçebe insanlar küçük topluluklar yerleşmeden başladı. Kereste Mezar Kültürü olarak bugün bilinen bu insanlar 1000'den fazla sitelerine geride bıraktı. Bunlardan biri Krasnosamarskoe denir ve o 1990'ların sonunda orada kazma başladı Hartwick Koleji arkeolog David Anthony bunun için büyük beklentileri vardı. Anthony bu bölgede insanlar ilk kalıcı hane kurmaya başladı neden kazı sitesi tarafından o öğrenebilir umuyordu. Ama o ve ekibi beri Krasnosamarskoe anlatmak için çok daha farklı bir hikaye olduğunu keşfettiler. Onlar sitesi herhangi karşılaştırılabilir yerinde daha-büyük ölçüde kurtlar fazla kasap köpek ve onlarca kalıntılarını düzenlenen bulundu.

Nerissa Russell, projenin archaeozoologist, biz köpek kemikleri çok buluyorduk kazmak erken söylediğini hatırlıyorum”diyor. Ama onlar olduğu ortaya açacak kadar önemli bir fikrim yoktu.”Takım laboratuarında tüm hayvan kemikleri analiz çalışması var, onlar hakkında 51 köpek ve yedi kurt kalıntıları yanı sıra altı köpek tanımladı yapamadım olarak sınıflandırılabilirler. Diğer Kereste Mezar siteleri anda, köpek ve kurt kemikleri bulunan toplam hayvan kemiklerinin yüzde 3'ten fazla makyaj asla. Krasnosamarskoe anda, onlar 30'dan fazla yüzde yaptı. “Ben köpek kemikleri bu kadar yüksek yüzdeyle dünyanın herhangi bir başka sitenin bilmiyorum” Russell diyor. O ve ekibi köpeklerin çoğu olağandışı uzun ömürlü muhtemelen beslenme amacıyla yetiştirilen değildi demek bazı durumlarda, en fazla 12 yaşında, olduğunu gördük. “Köpekler veya dışlanmış avcılık, evcil değerli mıydı? Bilmiyoruz,”diyor. “Ama bunlar bir süredir vardı ve bu kişilere ilişkinin bir tür vardı köpekler olduklarını çok eski.”

gizeme eklemek için, kemikler sıradan kasaplık uygulamalarını andıran vermedi alışılmadık, sistematik yollarla kesildi. Snouts üç parçaya ayrıldı ve kafatası geri kalanı sadece bir inç uzunluğunda geometrik şekilli parçalar halinde kırılmıştır. Hiç kimse sadece kemiklerinden et almak için bu kesintiler yapmış olur.

1 bones

sitesinden köpek kafatası adet ritüel önemini olmuş olabilir, küçük standart parçalar halinde kesildi.
Anthony ve eşi, arkeolog Dorcas Brown, bu eşsiz bir keşif olduğunu biliyordum. Kahverengi, özellikle, köpek muhtemelen ritüelin parçası olarak orada kurban ve köpekler ile ilgili ritüeller konusunda geniş araştırma literatürünü incelemeye karar verdi şüphelendi. Ya keşfetti gerçekten böyle antik uygulamaları konusunda çalışmalarının bir vücut olduğunu oldu. prehistorik arkeologlar için alışılmadık bir hareketle, onlar daha iyi arkeolojik rekor anlamak için tarihsel dilbilim ve antik edebi gelenekleri danışmak karar verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder