1 Eylül 2019 Pazar

Rusya topraklarında yaşayan kurt çeşitleri



Rusya topraklarında yaşayan kurt çeşitleri. Kurt, korkunç bir canavar veya hesaplayan bir hayvandır.

Kurtlar en ünlü ve tipik avcılardan biridir. Pek çok yakın ilişkili türle birlikte - çakallar, çakallar, vahşi köpekler - kurt ailesine aittir. Dünyada sadece 2 çeşit gerçek kurt vardır - gri ve kırmızı. Ayrıca, tipik kurtlardan pek de farklı olmayan çakal olarak da sayılabilirler. Bu hayvanların şekli ayrıntılı bir açıklama gerektirmez. Gerçek avcıların tüm belirtileri ile karakterize edilirler: keskin, ancak büyük bir diş setiyle donanmış, yoğun fakat ince gövdeli, nispeten uzun bacaklı, uzun namlu ağızlı.
Gri Kurt (Canis lupus).
Kurt pençeleri toprağa temas ettiğinden öğütülür, bu yüzden nispeten salaktırlar. Bu işaretler canlı bir yaşam tarzını ve bu hayvanların belirgin etçil doğasını göstermektedir. Kurtların rengi ve büyüklüğü yaşadıkları bölgeye bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Böylece, kuzey popülasyonlarının büyüklüğü büyüktür ve hafif, neredeyse beyaz bir kaplama rengine sahiptir; ılıman enlemlerin kurtları genellikle gri renktedir, bazen tamamen siyah bireyler de onların arasında kalmaktadır; güney bölgelerinden gelen kurtlar küçük ya da kahverengi saçlı.

Alaska kurtları beyaz renklidir.
Kurt çeşitleri, Kuzey Yarımkürenin geniş alanlarını kapsamaktadır, ancak bu alanın bazı bölgelerinde (Batı Avrupa, Britanya Adaları) tamamen yok edilmektedir. Bu hayvanlar çeşitli manzaralarda yaşar - tundrada, ormanlarda, dağlarda ve bozkırlarda. Kurtlar hareketsizdir, ancak yiyecek ararken uzun mesafelerde dolaşabilirler. Genel olarak, bu hayvanlar büyük bir hareket kabiliyetiyle karakterize edilir: Yiyecek aramak için, kurtlar neredeyse bütün gün dinlenmeden gidebilir, bir seferde 50-60 km'ye kadar çıkabilir. Kurtların aşırı dayanıklılık ve canlılıklarına dikkat etmek önemlidir: yiyeceksiz aç bir kurt 10 güne kadar tam bir aktivite sağlayabilir, avcılardan köpeklerle çevrili, sert bir şekilde son kan damlasına kadar savunan birkaç pençesinde yaralandı ve bir tuzağa düşüp kaçtı takipçilerden. Bir kurt, bir av sırasında pençe kırığı alan, yerde yatarken kaldığı, 17 gün boyunca hareketsiz kaldığı, ardından hiçbir şey olmamış gibi av arayışına devam ettiği durumlar vardır. Yaşamaya böyle bir istek hayal gücüne çarpıyor! Ancak kurtların da gizli zayıf yanları vardır: garip bir şekilde, bu cesur avcılar bir akan paçavra görünce yenik düşer. Bu özellik ünlü kurt avının bayraklı temelini oluşturdu. Bu durumda avcılar, bir kurt sürüsü bulur, çevresini bir bez yamalı gerilmiş bir iple çevreler ("etrafına yatırır"). Çırpınan madde gören kurtlar bayrakların arkasına atlamaya cesaret edemezler ve avcılar hayvanları yakın mesafeden vururlar.
Kurtlar hayvandır. Her pakette birkaç kurt aileden oluşur - bir ebeveyn çifti ve genç hayvan ve 7 ila 30 kişi vardır.

Bir paketteki kurtlar birbirleriyle ilgilidir.
Paketin ömrü, iç “kurt” yasaları ile çok karmaşık ve sabittir. "Kurt kanunu" ifadesi haksızlık ve adaletsizliğin hane halkı adı haline geldi. Ama kurtlar gerçekten böyle yaşar mı? Gözlemler, gerçekte durumun tam tersi olduğunu göstermektedir. Paketin tüm davranışları katı bir disipline ve açık bir hiyerarşiye tabidir. Pakette baskın bir kurt çifti vardır (alfa erkek ve alfa dişi), davranışları diğer hayvanların yaşam biçimini düzenler. Lider avı üzerine paketi götürür ve içinde en aktif olanı alır, avı bölen ilk kişidir.
Kurt, geyik karkasını koruyarak sırıttı.
Büyük sürülerde, öncü çift aynı zamanda diğer hayvanların çiftleşmesini önleyerek kalan çiftlerin çoğalmasını sınırlar. Paketin geri kalan üyeleri en güçlüden en zayıfına doğru saflara ayrılır. Her hayvan yüksek rütbeye sunar ve aşağı havayı "bastırır". Ancak bu baskı şiddete eşlik etmiyor! Kurtlar çok gelişmiş bir yüz ifadeleri ve sesleri diline sahiptir: çeşitli yüz buruşturmaları, sırıtış, hırıltılar, sızlananlar ve uluyanlar sayesinde durumlarını birbirlerine bildirirler. Dolayısıyla, lider, astın davranışından “memnun kalmazsa”, yeterince sırıtır veya büyür ve verdiği söz hemen anlaşılır.
Egemen çiftin sırıtışı, avını yiyen ilk kişi olma hakkını ilan eder. İkinci rütbenin erkeği itaatkâr bir poz ve tahsis edilmiş bir görünüm sergiler, böylece güçlü olanın hakkını tanır ve payını ister.

Paketin zayıf üyeleri aynı zamanda liderlerini de ihtiyaçlarını işaret eder: sızlananlar, av payları için yalvarırlar; korunmasız bir göbek göstererek geriye doğru yuvarlanın. Bu jest “Sana itaat ediyorum” anlamına gelir ve asla reddedilmez. Hayvanlar arasındaki çatışmalar nadirdir ve neredeyse her zaman paketin alt üyeleri tarafından başlatılır! İkinci ve üçüncü rollerde bir kurt, lider olma zamanının geldiğini düşünüyorsa, liderin işaret sinyallerini kabul etmekten vazgeçer ve onunla kavgaya girer. Genel olarak, bir hayvanın tahakküm derecesi, karakteristik özelliği ile kolayca belirlenir - kuyruğun konumu. Liderde her zaman muzaffer bir şekilde büyür, ikinci rütbenin hayvanlarında yatay olarak sürünür, bir sonraki adımda, çekildiği en zayıf yerde indirilir. Öyle bir hiyerarşi zalim görünüyor, ama aslında üyelerin gereksiz rekabetten korunmasını sağlıyor. Her kurt, paketteki yerini “bilir” ve yasalara itaat etme durumunda diğer hayvanların saldırganlığına karşı tamamen korunur. Ek olarak, paket ömrü avlanmada avantaj sağlar ve büyük boyutlu avları öldürmenize olanak tanır. Bazen bireysel bireyler sürüyü terk edebilir. Yalnız kurtlar, kural olarak, gruplar halinde hayvanlara kaybederler. Güçlü bir yalnız kurt yalnız bir dişi ile karşılaşır, böylece kendi çantasını doğurur.
Kurtlar, yuvalarını en çok kendileri tarafından kazınan yuvalara sokarlar; daha az sıklıkta - diğer hayvanların deliklerini işgal eder. Delikte kurtlar günün çoğunu sadece alacakaranlıktan sonra bırakarak geçirirler. Çoğunlukla geceleri avlanırlar. Her deliğin içinde sadece bir çift kurt yaşıyor ve eşsiz bir iletişim aracı kullanarak sürü halinde toplanıyorlar. Uluyan bir kurt sadece bir ses değildir, kelimenin tam anlamıyla, belirli sinyallerin şifrelenmiş olduğu bir mesajdır. Eşleşme mevsiminde uluyan olabilir; lider avlamak için bir paket topladığında arıyor olabilir; paketin üyeleri geri çağrıldığında cevap olabilir; Utanç, acı veren hayvanlarda ölebilir ve nihayetinde, Uluyan sadece eğlenceli olabilir. Evet, kurtlar görünürde bir sebep olmadan, sadece ruh için uğrarlar.

Uluyan kurt çağırmak.

Her hayvanın, kurtların paket üyelerinin yerini ve durumunu belirlediği kendine özgü bir ses tınısı vardır. Kurtlar uluma gibi sesleri zevkle dinler ve bu özellik yine insanlar tarafından kullanılmıştır. Av için kurtlar genellikle bir yemdir - kurtun sesini andıran özel bir boynuzdur. İrmik sesine kurtlar cevap verir ve ormandaki yerlerini verir. Bir kez kurt sürüsü bir ... buharlı tren sesine bile cevap verdi!
Besleyici kurtların temeli orta büyüklükteki ungula'lardan oluşur - karaca, geyik, alageyik, dağ keçisi ve koyun, yaban domuzu. Kışın, ungulates için elverişsiz, kurtlar üstesinden gelebilir ve daha büyük hayvanlar - geyik, bizon, bizon, misk öküz. Ve tam tersi, başrol oynadığı zaman, kurtlar daha küçük hayvanları yakalar - yabani tavşanları, gophers, woodchucks, lemmings, voles. Bazen kurtlar snoi balığı, kabuklu deniz hayvanlarını alır, ot ve meyveleri yer. Avda, kurt keskin bir koku alma duyusu, iyi işitme, hızlı bacaklar ve arkadaşların desteği ile desteklenir. Kurtlar avlarını işsiz bırakarak uzun süre zulümle kurbanı tüketir. Yarışta kurt, 60 km / s hıza ulaşabiliyor, kurt pençeleri ise evcil köpeklerinkinden daha geniştir ve derin karda hızla hareket etmelerini sağlar.
Derin karda kurtlar sıklıkla patikada ilerler.
Av sırasında, paketin üyeleri görevleri paylaşıyor, kurtların bir kısmı avlarını sürüyor, diğerleri ise kurbanı tortu atmaya başladıysa (savunma çok yönlüydü), kurtlar onu sıkı bir halka ile çevreliyor ve farklı taraflardan dönüşümlü olarak saldırmaya çalışıyor. Kurtun ısırığı çok derindir, küçük hayvanlar (örneğin koyunlar) kurt boğazını bir kez ısırır. Kurt da karkas taşıyabilir büyük bir hayvan değildir, ancak genellikle kurban hemen yenir. Başarılı avlanma yüzdesi küçük olduğu için kurtlar yedekte yemek yemeye çalışıyor. Bir zamanlar, kurt 10 kg ete kadar yiyebilir, kalan karkas parçaları tenha yerlere gizlenir.
Kurt, tenha bir yerde saklanacak avı taşır.
Kurt yerlerini hatırlıyor ve bir süre sonra ilaveten ziyaret ediyor. Özellikle elverişli durumlarda, çok fazla av olduğu ve çaresiz olduğu zaman (tükenmez kalemdeki hayvanlar) kurtlar hemen hemen bütün hayvanları öldürebilir. Bunun için çiftçilerin nefretini kazandılar. Kurt taze et yemeyi tercih etmesine rağmen, kıtlık sırasında isteyerek de leşarlar.

Kurtlar yılda bir kez ürer, çiftleşme oyunları kışın başlar. Köpeklerin aksine, kurtlar yaşam için sabit bir çift oluştururlar, değişen partnerler sadece bir öncekinin ölümü durumunda ortaya çıkabilir.
Yakalama oynayan çift tr.
Dişi ilkbaharda yavruları doğurur, damızlıkta 3-5 kurt vardır. Kurt yavruları kör doğarlar ve hayatlarının ilk haftalarını bir yuvada geçirirler, bir aylıktan itibaren delikten sürünmeye başlarlar ve 1,5 aydan itibaren geğiren erkeğin boşaldığı yarı sindirilmiş eti yemeye başlarlar. Yetişkin kurt yavruları yuvalardan uzaklaştıkça uzaklaşıyor ve zamanla ebeveynlerin getirdiği küçük hayvanları ve yaralı hayvanları avlamaya başlıyorlar.
Volchata, büyük dünyada ilk adımları atıyor.
Dişiler iki yıl tamamen olgunlaşır, erkekler de üç kat büyür. Kurtlar için beklenen yaşam süresi 14 ila 18 yıldır. Kurtların çok az doğal düşmanı var. Avlarını ayılar ve vaşaklar ile çarpıştırabilirler. Bazen kurtlar, elekler, atlar ve bizonların neden olduğu yaralanmalar sonucu avlanırken ölürler. Açlık kurtların ana düşmanıdır: hem yetişkin hayvanlar hem de genç hayvanlar açlıktan ölürler.
Fakat en fazla kurt insan tarafından yok edildi. Bir yandan insanlar kurtlardan korkuyorlardı çünkü avcıların toplu saldırısına karşı savunmasızlardı. İlkel insanlar kurtlara saygılı olmaya devam eder (örneğin, kurt Kuzey Amerika Yerlileri'nde totem bir hayvandır). Öte yandan, medeniyetin gelişimi kurtları yasakladı. Asya ve Avrupa'daki hemen hemen tüm ülkelerde kurtlar olumsuz bir imaja sahip. Bunlar peri masallarının, efsanelerin ve mitlerin (yamyam kurtlar, kurt adamlar, kurnaz semboller) negatif kahramanlarıdır. Aslında, kurtların yaşam tarzının bu kurgularla hiçbir ilgisi yoktur, tek suçları onların insanın gıda rakipleri olmaları ve bazen evcil hayvanları ele geçirmeleridir (insanlara kurt saldırıları nadirdir). Bu bahane insanlar tarafından kurtların tamamen imha edilmesi için kullanıldı ve kurt avlanma yöntemleri hem çeşitlilik hem de insanlık dışılık için çarpıcı. Köpeklerle (av köpeği, huskies, tazı), av kuşları (altın kartal), tuzak avı, iz sürmek (pistlerde izleme), bayrak ve yem kuşu ile avlanmak, sadece silahın altından avlanmakla avlanırlar. Bu yöntemleri kullanma becerisine sahip olmayanlar, kurtları arabalardan ve helikopterlerden vuruyor, savaş köpeklerini atmak için kullanıyorlar. Sonuç olarak, kurtlar menzildeki birçok yerde nadir hale geldi. Aslında, yok olmaları, kurtların kuduz taşıyıcıları (bu tür hayvanlar insanlara ve canlı hayvanlara gerçek bir tehdit teşkil eder) ya da hayvancılık alanlarındaki hayvancılık alanlarına tecavüz ettikleri nadir durumlarda haklı çıkarılır. Başka yerlerde, kurtlar zayıf, yaşlı ve hasta hayvanları yok ederek orman hemşirelerinin yeri doldurulamaz işlevini yerine getirir. Vahşi doğa rezervlerinde, ungulate popülasyonların daha sağlıklı ve daha istikrarlı olduğu ve bulunmadığı yerlerde, geyik ve geyiklerin ya hastalıklardan ya da aşırı nüfustan kaynaklanan açlıktan muzdarip olduğu görülmüştür. Yabani köpeklerle ve çakallarla genetik çiftleşme başka bir tehdittir. Bu nedenle, neredeyse yok oluşun eşiğinde, ABD'nin güneyinde yaşayan kırmızı bir kurt. Kurtlar iyi evcilleştirilirler, ama esaret altında, köpeğin hizmetine boyun eğmez, vahşi hayvanın onurunu korurlar.

DNA araştırması sırasında, yaklaşık dört kurt soy soyunun olduğu tespit edildi. Geç Pleistosen kökenli Afrika, en yaşlı olarak kabul edilir. Diğer tüm hatlar Hindistan alt kıtasına aittir. Büyük jeolojik ve iklimsel değişiklikler sırasında, Himalaya kurtunun bir çizgisi ortaya çıktı. Hint yaklaşık 400.000 yıl önce ondan ayrıldı. Tibet kurt - Keşmir'in sakinleri, son sıra. Diğer adı Holarctic hazinesidir.
Pleistosen'deki büyük Sibirya kurdu Japonya'da ve Kore Yarımadası'nda yaşamıştır. Holosen'deki Sangar Boğazı, iklim değişikliğine neden olan Hokkaido ve Honshu'yu böldü. Bu alanda büyük gulaşların yok olmasına yol açtılar. Yeterince yiyecek olmaması, ada kurt cüceciliğine yol açmıştır.
Hokkaido, büyük Sibirya kurtlarıyla gıdaya sürekli erişim ve genetik değişim sayesinde, Hondosyalı Japon kurtlarından çok daha büyüktü.
Büyük avın kaybolmasından dolayı, yaklaşık 8.000 yıl önce korkunç bir kurt öldü. Yemeğin geri kalanı için ortaya çıkan kurtla rekabet bu süreci hızlandırdı.

Kurt hangi bölgelerde yaşıyor?

Şu anda, kurtların yaşam alanı önemli ölçüde azalmıştır. Bu, geçmişte kontrolsüz bir şekilde imha edilmelerinden kaynaklanıyor. Avcıların çoğu bölgede:
  •   Rusya;
  •   Beyaz rusya;
  •   Ukrayna;
  •   Arap Yarımadası'nın kuzey kesimi;
  •   Afganistan;
  •   Gürcistan;
  •   Çin;
  •   Kore;
  •   İran;
  •   Hindistan alt kıtası;
  •   Irak;
  •   Azerbaycan;
  •   İskandinavya;
  •   Baltık Devletleri;
  •   Balkanlar;
  •   İtalya;
  •   Polonya;
  •   İspanya;
  •   Portekiz.

Meksika'dan Alaska'ya hayvanlar Kuzey Amerika'da yaygındır. Rusya'da, tayga, Kuril Adaları ve Sakhalin hariç her yerde yaşıyorlar. Japonya'da avcılar tamamen soyları tükenmiştir.
Kurtlar farklı arazilerde yaşayabilirler, ancak zayıf ormanları olan yerleri tercih ederler. Genellikle kişinin yanında yaşarlar. Tayga'da ona eşlik ediyorlar ve ormandan gelen insanlar tarafından temizlenmiş bir bölgeye yerleşiyorlar.
Dağlarda, avcılar, arazilerin zayıf olduğu yerlerde dağ çayırlarına kadar yaşarlar.
Kurt, karasal bir hayvandır. Soğuk mevsimde, sürüler sedanter yaşar. İçinde yaşadıkları bölgenin sınırları, kokulu işaretlerle işaretlenmiştir. Kışın, avcıların işgal ettiği alan 44 km'ye kadar çıkabiliyor. Ancak, baharın yaklaşması ile birlikte çiftler halinde böler. En güçlü temsilciler topraklarında kalırken, yalnızlar göçebe bir yaşam sürüyor. Kurtlar genellikle hayvan ve geyik sürülerine eşlik eder.

Yavrular üremek için hayvanlar inini düzenler. En sık onlar doğal sığınaklar - çalılık çalılıkları, kayalardaki çöküntüler. Bazı durumlarda, kurtlar diğer hayvanların yuvalarını işgal eder - porsuk, kutup tilkileri, sıçanlar. Onları kendin kazmak çok nadirdir. Kurt, büyüyen çöp döneminde ine en yakın bağlanmıştır. Erkek kullanmaz. Yavrular iyi gizlenmiş yerlerde yetişir: tepelerde, dağ geçitlerinde, yoğun sazlıklarla kaplı göl kıyısına yakın yerlerde ve yoğun çalılıklarda. Kurtlar hiçbir zaman inine yakın avlanamazlar. Yavrular uzun geçişler için güçlendikten sonra, hayvanlar barınaklarını terk eder. Rahatlamak için her zaman yeni, ancak iyi korunan yerler arıyorlar. Yavrular, bir köpeğin yavruları gibi görünür, kahverengi bir palto rengine sahiptir.

Bir kurt ne kadar süre yaşar?

Kurtlar köpek ailesine ait olduğu için köpekler kadar yaşıyorlar. Ancak kurtların vahşi doğada yaşam tarzı çok şiddetlidir ve kurtlar hastalık, yaralanma veya yiyecek eksikliğinden zamanından önce ölürler. Vahşi doğada, kurtlar ortalama olarak 10-15 yıl yaşarlar. Fakat iyi bir özen ve doğru beslenmeyle 20 yıla kadar yaşayabilirler.

Bir kurt ne yer?

Kurt avını izleyen bir avcı. Yediği başlıca hayvan türleri:
  •   antilop;
  •   karaca;
  •   elk;
  •   domuzu;
  •   geyik.
Yalnız kurtlar fare benzeri kemirgenleri, gophers ve yabani tavşanları yakalar. Yaz aylarında su kuşları, orman tavuğu temsilcileri, yerli kazlar av olur. Nadir durumlarda, kurt uyku ayıları, rakun köpekleri ve tilkilere saldırır. Yırtıcı hayvanlar genellikle yaralı veya zayıf hayvanlara saldırır.
Kurtlar, çoğu zaman onlar tarafından yakalanan hayvanların kalıntılarına geri döner. Ayrıca kıtlıkta, avcılar leşi küçümsemezler: kıyı şeridinde atılan karkaslar, foklar, hayvanların cesetleri.

Etin yanı sıra, hayvanlar kavun, karpuz, mantar, meyve, çilek yer. Daha sık, açlıktan değil susuzluktan kaynaklanır. Kurtların sık sık, ağır içmeye ihtiyacı vardır, bu bazen bulmak zordur.
Yamyamlık - pakette meydana gelen bir fenomen. Hasta, yaralı hayvanlar genellikle daha güçlü akrabalar tarafından yenir.
Kurtlar geceleri en aktiftirler. Ses sinyalleriyle iletişim kurarlar. Kurt üretebilen ses dalgaları aralığı, çoğu hayvanın kapasitesinden birçok kez daha büyüktür. Tek istisnalar yarasalar ve insanlar. Hayvanlar havlayabiliyor, ciyaklayabiliyorlar, şaşırıyorlar, hırıltılar, huysuzlar, hışırtılarlar, ulularlar Kesinlikle bir hayvanın yaptığı her sesin çok çeşitli varyasyonları vardır.
Uzmanlar kurtların bilinçli olarak akrabalarının seslerine tepki verdiğini belirtti. Sesler sayesinde, sürü oyunun yerini belirten üyelerine çeşitli mesajlar iletir. Başlangıçta, kurtlar akrabalarından gelen bilgileri dinlerler ve daha sonra başlarını geriye ve titreyen bir sesle ulular. İlk önce, sesleri düşük ve sonra insan kulağı tarafından yakalanan yüksek notalara geçiyor.
Paketin sadece lideri bir saldırıya işaret edebilir. Bu ses, kızgın bir köpeğin büyümesini andırıyor.
Kurtların gece karanlığında veya şafakta ulumaklarını duyun, ama günlük değil. Başlangıçta, lider ağır ulumaya ve ardından paketin geri kalanına. Uluyan, en çok bir titreme çığlığı ile sona erer. Kurtların Şarkıları - kurtların sosyal yaşamının bir işareti. Duygusal temelleri vardır ve hayvanların uyumunu güçlendirir. Ayrıca, uluma, paketin kayıp üyelerini bulmanı ve diğer grupların temsilcileriyle iletişim kurmanı sağlar.

Kurtların çok gelişmiş bir burnu var. Koklama duyusu, avcıların kurbanı çok uzakta tespit etmelerini sağlar. Kurtlar yaklaşık 199 milyon koku tonunu ayırt edebiliyorlar. Koku sayesinde hayvanlar bilginin çoğunu alıyor. Etiketler, ortakları koklama, koku yoluyla bilgi iletme ve alma, avcıların yaşamında önemli bir rol oynamaktadır. Kurtlardan gerekli bilgiyi edinmenin kaynakları dışkı, idrar ve tükürüktür. Dışkı, hayvanın kendi alanıyla ilgili belirli bir türe ait olduğunu gösterir. Etiketlerin sayısı rut ve yeni çiftlerin oluşumu sırasında önemli ölçüde artar. Bu durumda, erkekler dişi izinin üzerinde işaretini bırakır. Bu davranış çiftleri güçlendirir, cinsel aktiviteyi arttırır.
Uzmanlar, kurtların vakaların% 89'unda avlarını işitme duyularını değil, kokularını tam olarak keşfettikleri sonucuna varmışlardır.
Evrim sürecinde kurtlar, yiyecek aramada uzun mesafelerin üstesinden gelmelerine izin veren bir dizi fizyolojik özellik oluşturdu. Birkaç kilometrelik hayvanların yolu kolayca yaklaşık 9 km / s hızında çalışır. Kovalama sırasında, 66'ya yükselir. Aynı zamanda, köpekler koşuyu durdurmadan 4 metreye kadar atlayabilir.
Fizyolojik özellikleri:
  •   geri eğimli;
  •   aerodinamik torasik;
  •   güçlü bacaklar;
  •   parmaklar arasındaki membranlar yüzeydeki yükü azaltabilir. Bu sayede kurt, karla kaplı arazide hızla hareket edebilir.
  •   Hareket halindeyken avcılar, tüm ayağa değil, yalnızca parmaklara güvenirler. Bu hareket yöntemi kütleyi dengelemeyi mümkün kılar.
  • Arka ayaklar önden daha kısa. Metatarsusun yan tarafındaki beşinci parmağından yoksunlar.
  •   Donuk pençeler ve kıllı yün, kaygan bir yüzeyden düşmeye izin vermez.
  •   Özel kan damarları pençeleri soğuktan ısıtır.
  •   Pençelerde parmak uçları arasında kokulu bezleri vardır. Hareket halindeyken, avcı koku izleri bırakır. Arazide gezinme ve liderin hareket paketinin üyelerine bilgi verme fırsatı sunarlar.
  •   Kürkün düşük termal iletkenliği, hayvanın sert iklimde bile durmasına izin verir.

Bir av avına saldırırken kurtlar aynı anda birkaç hayvanı öldürür. Aynı zamanda, boğazlarını yırtıyor veya göbeğini kırıyorlar. Her şeyden önce, avcılar karkasta en değerli şeyleri yerler ve kalıntılar yedek kalır.
Kurt çok gelişmiş bir yaratıktır. Avlanırken özel bir taktik kullanıyor. Av hayvanları, onu pusuda beklerler. Avcıların bazıları çalıların arasında bekliyor ve paketin geri kalanı kurbanı oraya götürüyor. Örneğin, büyük mızraklar peşindeyken geyik, onu ölüme götürürler. Kurbandan sonra bir kaç kurt kaçar, geri kalanı da arkasından toplanır. Kovaya katılan avcılar yorulduklarında, tam kuvvetli jeneratörler tarafından değiştirilirler.

Paketteki ilişkiler özgecildir. Her hayvan, çıkarlarını ortak ihtiyaçlara tamamen tabi tutar. Başka bir şekilde, yırtıcı topluluk hayatta kalamazdı. Sadece fiziksel veriler değil, aynı zamanda psikolojik özellikler de hayvanın rütbesini etkiler. Bu, liderin avın organizasyonunu kendisi için alması ve aldığı yiyecekleri akrabaları arasında paylaşması gerektiği ile açıklanmaktadır. Daha yaşlı kurtlar, gençlerden sorumludur. Gençler, daha fazla yetişkin akrabaların gereksinimlerine dolaylı olarak uyar.
Pakette yedi rütbe var. Topluluk üyelerinin yönetimi güç etkisi olmadan gerçekleşir. Açık bir organizasyon, rollerin dağıtımı, bir pakette olmayı veya seçmemeyi seçmede tam bir özgürlük - tüm bunlar kurt ailesini çok iyi organize olmuş, iyi koordine edilmiş bir mekanizma yapar. Kurtların sosyal statüsü, hayvanların yaşı ve cinsiyeti ile ilişkilidir. Ancak, bu göstergeler yalnızca amaçlarını yerine getirmeye hizmet ediyor. Avlarını yakaladıktan sonra kurtlar yiyecekleri olduğu sürece bir daha asla avlanamazlar.
Paketteki bölümler:
  • Önde gelen rol lider tarafından işgal edilir. Diğer akrabalardan yalnızca kendisi sorumludur. Başlıca görevleri ailedeki rollerin dağılımı, eylemlerin organizasyonu, korunma, habitat seçimi ve avcılık yönetimidir. Lider ilk yemeğe başlama hakkına sahiptir, ancak bu kural onun tarafından ihlal edilebilir. Bazı durumlarda, yetişkin bir hayvan av ile kukla arasında bölünür. Bu durum genellikle yiyecek eksikliği olduğunda ortaya çıkar. Yavruları - paketin geleceği ve lider onlarla ilgilenmelidir.
Sürü asla ilk yiyecek yemeğine karşı çıkmaz. Zayıflamış bir lider, kimliğine güvenlik sağlayamaz.
Liderin korunma hakkı yoktur. Tehlike anında, sadece nasıl davranacağına karar verir, paket her zaman onu dinler.
  •   Warriors - paketin bel kemiği. Akrabalarının gıda ve güvenliğini sağlarlar. Dış tehdit ile savaşa yalnızca savaşçılar girer. Bu rütbe her iki cinsiyetteki kurtları da işgal edebilir. Ancak, yavruları olan dişiler hiçbir zaman gıdaların korunmasına ve üretimine katılmazlar.

Yaşlı savaşçı ölürse lideri değiştirebilir ya da herhangi bir nedenle paketi yönetemez. Asıl kurtla eşit durumda olan koruma ve avlanma düzenler.
  •   Kurt yavrusu yetiştirme tecrübesi olan yetişkin bir kadın annedir. Başlıca işlevleri, paketin köpek yavrularına bakmaktır. Saf kadın, bu sırayı otomatik olarak almaz. Bir sürüye saldırırken, zayıf akrabaların güvenliğini sağlayan anne, savaşçılar saldırıyı iter.
Yaşlı kadın hiçbir zaman ana savaşçı ile yarışmaz, ancak gerekirse liderin yerini alır. Sürünün başının ölümü ile en değerli hayvan rolünü oynamaya başlar. Aynı zamanda lider statüsü için en iyi yarışmacının belirlenmesi için hiçbir mücadele yoktur.
Yavruları beslerken ve yetiştirirken, paketin tüm anneleri özel bakım altındadır.
Üreme hayvanların yaşamında özel bir yer tutar. Yılda bir kez, yavruları çoğaltmak için bir sürü çift halinde parçalanır. Paketin tüm üyelerini üreyebilir. Bunun temel koşulu, paketteki rollerinin farkındalığıdır. Çifti bulamayan kurtlar, akrabalarının gençleri büyütmelerine ve avlanmalarına yardım eder. Çiftler her zaman yaşam için yaratılmıştır. Eğer çiftlerden biri ölürse, hayatta kalan kurt bir daha asla eşini aramaz.
  • Koruyucu - hayvan kontrol kurt yavruları. İki tane prana var. Pestun, şu andaki yaşından veya önceki çöplüğün gençliğinden dolayı savaşçı olamayan genç bir kurttur. Bu hayvanlar tamamen anneye tabidir, emirlerini yerine getirir. Böylece kurtlarla uğraşmayı öğrenirler. Koruyucu, gerekli yaşam becerilerini edinmenizi sağlayan, eğitimin ilk aşamasıdır.
  •   Amca - Ailesi olmayan bir köpek. Gençleşmeye yardımcı olur.
  •   İşaretçi - paketin gözleri. Başgösteren tehdidi hakkında onu bilgilendiren kişidir. Alınan bilgiler daha deneyimli kurtlar tarafından analiz edilir. Ancak bundan sonra başka eylemlerde karar verilir.
  •   Köpek yavrusu sorumlu değildir. Başlıca görevi tamamen itaattir. Yetişkin hayvanlar onun için özel bakım ve özen gösterir.
  •   Engelliler, koruma ve yiyecek hakkına sahip yaşlı bir bireydir. Kurtlar daima eski akrabalarına bakarlar.

Kurt yetiştiriciliği

Oluştuktan sonra bir çift asla ayrılmaz. Ortaklardan biri ölürse, ikincisi asla kendisi için yeni bir şey aramaz. Kurtlar her zaman 42 kişiye kadar olan büyük ailelerde yaşar.
Pakette net bir hiyerarşi var. Topluluğun başında alfa hayvanlar, ardından ailenin yetişkin üyeleri, yalnız kurtlar var. En düşük rütbe yavrulardır. Paket çoğu zaman başka kurtlara bürünüyor. Yavrular üç yaşına geldiğinde, ailelerini terk ederler ve bunun dışında bir eş ararlar. Aynı çöpten gelen hayvanlar asla çiftleşmez.

Evlilik süresi en stresli zamandır. En sık kış ve ilkbahar aylarında düşer. Hakim çift, diğer hayvanların ele geçirilmesinden korunur. Özgür dişiler erkeklerle çevrilidir. Dikkatleri için mücadele başlar. Genellikle kavgalar ölümle sona erer.
Parite kurulduktan hemen sonra, ini aramaya başlar. Tüm gerekli hazırlıklar östrusun başlangıcından önce yapılır. Bu sefer çiftin daha da yakınlaşmasına yardımcı oluyor
Kurt 64 gün boyunca yavruları taşır. Genellikle 3-12 yavru doğarlar. Kör doğarlar. Sadece iki hafta sonra gözlerini açarlar. Bir süre sonra, ebeveynler, paketin geri kalanıyla birlikte, yavruları yakın zamanda yutulmuş etlerden geğirme ile besler. Genç büyüyünce zaten av olarak yiyecek olarak avlanıyorlar. Yaz sonunda yavrular kendilerini avda denemeye başlarlar. Pereyars pakete şu anda katılıyor - geçen yılki üreme mevsiminde süren dışkılar. Bu formda aile kurtlarla birlikte yeni öfke yaşıyor. O zaman pereyarlar çoğaltmaya katılabilirler. Yaşamın ilk yılında çöpün yarıdan fazlası yok olur.
İki yılda, kadınlar cinsel olgunluğa, üçünde erkekler ulaşır. Yırtıcı hayvanların ortalama yaşam süresi 16 yıldır. İlk yaşlanma belirtileri zaten 11 yaşında.
Kurtların yavruları sadece ılık mevsimde ortaya çıkar. Bu, köpek yavruları için yeterli miktarda yiyecek almanızı sağlar. Kurtların yılda iki kez östruslu köpeklerden farkı budur.
İnsanlar kurtları kendileri için tehlikeli sayıyorlardı. Bu nedenle acımasızca imha edildiler. Ancak, avcılar ekosistemde önemli bir rol oynamaktadır. Hasta zayıf hayvanları yok eder, böylece bir salgını önler.

Bir kurt ne kadar ağırlıktadır?

Kurtlar köpek ailesinin en büyük temsilcileridir. Boyutları ve ağırlıkları, bu yırtıcı hayvanların türlerinin bileşiminde büyük ölçüde değişir. Uzunluk, türlere bağlı olarak, kurt bir metreden az olabilir ve ikiye ulaşabilir. Ve ağırlık 20 ila 100 arasında değişmektedir.

Kurt Türleri

Uzmanların yedi ayrı avcı türü var. Ayrıca gri kurt, yaklaşık on yedi tür var.

Arktik

Ortak gri kurtların nadir türlerindendir. Habitat - Grönland, kuzey Kanada ve Alaska. Avcı, sert, ebedi karla kaplı bir alanda insanın nadir görülen görünümünden dolayı doğal yaşam alanını korumuştur.
Kutup kurdu güçlü bir fiziğe sahip büyük bir hayvandır. Erkekler 99 cm ye kadar olan derzlerde boylara ulaşırlar, ağırlık 98 kg'a ulaşabilir. Avcıların cinsel dimorfizmi var. Dişiler erkeklerden yaklaşık yüzde 16 daha küçüktür.

Avcıların hafif kırmızı bir tonu olan kalın, hafif kürkleri vardır. Kuyruk kabarık, bacaklar uzun, kulaklar dik.
Hayvanlar, kutup gecesi boyunca güneşin uzun yokluğuna mükemmel bir şekilde adapte olmuşlardır. Av arayışı içinde, karla kaplı düzlükler boyunca önemli bir mesafe kat ederler. Yetişkin bir kurt bir seferde on bir kilogram et yiyebilir. Avlanma sırasında yakalananlardan bir iz kalmaz. Kemikler bile yemek yemeye gider. Yırtıcı hayvanlar asla eti çiğnemezler, ancak parçalar halinde yutarlar.
Diğer kurtlar gibi kutup da bir pakette hayatta kalabilir. Çoğu zaman grup 12 kişiden oluşur. Başında erkek ve dişi vardır. Topluluğun geri kalanı geçmiş küçük çocuklardan gelen yavrular ve yeni doğmuşlardır. Bazı durumlarda, paket kendi başına yalnız bir kurt alır, ama aynı zamanda liderlerine de uyar.
Gruptaki sadece alfa-dişi. Diğer kurtların yavruları göründüğünde hemen öldürülürler. Bu şiddet, çok sayıda kurt yavrularını beslemenin zor olduğu aşırı zor yaşam koşullarından kaynaklanmaktadır.
Avlanma alanlarının büyüklüğü tamamen hayvanların hayatta kalmasına bağlıdır. Bu nedenle kurtlar sınırlarını korur. Kış soğukluğunun başlaması ile, avcı grubu yiyecek bulmak daha kolay olan güneye göç eder. Çoğu zaman ren geyiğini takip ederler.
Kutup kurdu bulmayı başardığı her şeyden beslenir. Yaz aylarında yaptığı diyet böcekleri, kurbağaları, kuşları, likenleri, meyveleri ve meyveleri içerir. Kışın, avcılar çoğunlukla tavşan, lemming, misk öküzü ve geyik eti yerler.
Kutup kurdu avını pusu uygulayarak ve binicileri değiştirerek avını takip ediyor. En iyi avlanma zamanı bahardır. Sıcak havalarda, kabuk çözülür, bu şartlarda geyiklerin hareket etmesi zorlaşır ve avcı onları kolayca yakalar.
Tehlike asla sağlıklı ve güçlü otçulları tehdit etmez. Bir paket sadece geyik veya hasta hayvanlara saldırır. Sürüye saldırarak avcılar onu kırarlar. Bu şekilde, seçilen kurbanı izole eder ve öldürürler. Sürünün yoğun bir halka ile toplanıp etrafını sarması için zaman olduğunda, kurtlar geri çekilmek zorunda kalır. Olumlu bir sonuç kurtların saldırılarının sadece% 11'inde elde edilebilir.
Yırtıcı dişiler cinsel olgunluğa üç yıl boyunca ulaşır. Erkeklerde bu süre ikiye çıkar. Doğum yapmadan bir süre önce dişi kurt inini hazırlamaya başlar. Avcılar buzda bir delik kazamazlar, bu nedenle kayalardaki mağaralar veya girintiler yavruların ortaya çıkması için bir yer görevi görür.
Hamilelik 74 gün sürer. Çöpte üçden fazla kurt yoktur. Daha fazla sayıda yavruın ortaya çıkması son derece nadirdir. Doğan yavrular kör ve çaresizdir. Ağırlıkları dört yüz gramını geçmez. Ay boyunca ini bırakmazlar. Sadece tamamen güçlenerek, bırakmaya başlarlar. Bunca zaman, dişi onları sütle besliyor.

Yavruların bakımı sadece dişi kurt üzerinde değil aynı zamanda paketin tamamındadır. Anne avlamak için ini terk ettiğinde gençler yavrulara bakarlar. Az miktarda gıda tedarikiyle bile, yetişkin kurtlar her zaman bebekleri besler. Böylece popülasyon büyüklüğünü korumak mümkündür. Sert iklim nedeniyle, kurtlar kişiden risk altında değildir. Kuzey Kutbu'nda avcı yok.
Ergenliğe ulaşıldığında genç hayvanlar sürüyü terk eder ve kendi hayvanlarını yaratmaya çalışır. İşsiz bölgeyi ararlar ve sınırlarını çizerler.
Kutup kurdu Kırmızı Kitapta listelenmiştir. Avlanmak yasaktır.

ruffed

Boynunu ve omuzlarını kaplayan uzun kürk nedeniyle adını taşıyor. Bu bölgedeki yün atın yeleğini andırıyor. Aguarachai kuzey Arjantin, Uruguay, Bolivya, Paraguay, Brezilya'da bulunur. Ancak, ana yaşam alanı Güney Amerika'dır.
Guar'ın kılları kırmızı, kulakları büyük, namlu uzatılmış. Dıştan, kurt hafif ve yalın görünüyor. Hayvanın kütlesi 24 kg'ı geçmez.
Aguarachai, kurtun diğer temsilcileri arasında en uzun bacaklara sahiptir. Uzuvların böyle bir yapısı, avcının uzun otlarda av bulmasını sağlar. Kurt yalnız avlanır. Sürüngenler, kuşlar, pacus, aguti, bitkiler, meyvelerle beslenir. Genellikle gruplar halinde toplandıklarında koyun ve kümes hayvanlarına saldırır.
Guarlar çiftler halinde yaşar. Akrabalarıyla son derece nadiren temas halinde. Çöpte üçe kadar kurt var. Siyah kürkleri var. Kadın kışın yavru doğurur.
Kırmızı Kitap'ta listelenen görünümü. Bugün yok olma tehlikesi yok. Ancak, hayvan hala çok nadirdir.

Japon

Bu hayvanların iki alt türünün uluslararası sınıflandırmasında:
  •   Hokkaido veya Ezo. Bu avcılar Hokkaido adasında yaşadılar. Dışarıdan sıradan bir kurdu andırıyordu.
  •   Honshu veya Hondossky.
Meiji hükümeti, bir avcının başkanını getiren herkese bir ödül verdi. Bu, türlerin tamamen imhasının başlangıcıydı. 1889'da, Japon kurt tamamen ortadan kayboldu.

Liry

Bilimsel çalışmalar kurtların Güney Amerika'da yaşamadığını göstermiştir. 2009'dan bu yana, avcıların sözde mevcut alt türlerinin efsanesini yayma girişiminde bulunuldu. Alınan bilgilerin onaylanması veya reddedilmesi şu anda mümkün değildir. Bu nedenle, Liry kurt oldukça kurgu kalır.

Newfoundland

Resmen 1911'de nesli tükendi. Kanada'nın doğu kıyılarında bir avcı vardı. Renk omurga boyunca koyu bir şerit ile aydınlıktı. Kemirgenleri ve karibuları yedik.
Üzerindeki kalın kürk nedeniyle sürekli bir av yapıldı. Ayrıca, 1900'den başlayarak, karibu sayısında keskin bir düşüşe yol açan yiyecek sıkıntısı vardı. Tüm bu faktörler Newfoundland kurtunun tamamen ortadan kalkmasına neden oldu.

Etiyopyalı

Bu avcının fenotipi bir tilkiye benzer. Görüş tükenmenin eşiğinde. Şaşırtıcı derecede güzel kürk nedeniyle, hayvan sürekli avlanıyor.

Makenzensky

Kuzey Amerika'daki en yaygın kurt türü. Hayvanlar 79 kg'a kadar çıkabilir. Göğüste yükseklik - 89 cm Geyik, wapiti, misk ökeni ve geyiği, bizon.
Alaskan kurt Yellowstone Parkı'na taşındı. Orada mükemmel bir şekilde adapte oldu. Sayısı 1290 kişi arttı. Avcıların bazıları nihayetinde korunan bölgeleri terk etti ve sınır bölgelerine yerleşti. Bu yerlerde avlanıyorlar.

Asya'nın dağlarında inanılmaz bir hayvan var. Yalnız görünüşte kim olduğunu söylemek çok zordur. Vücudu bir çakal gibi katlanır, kurtun davranışı ve güzel kürk bir tilkiyi andırır.
Kırmızı veya dağ kurdu akıllı ve güzel bir avcıdır. Hayvanın kütlesi 22 kg'a ulaşır, vücudun uzunluğu bir metreyi geçmez. Rengi parlak, kuyruk uzun ve neredeyse yere asılıyor, kürk kabarık ve kalın. Namlu kısaltıldı, büyük kulaklar yuvarlandı, yüksek olarak ayarlandı.
Yaşam alanlarına bağlı olarak, kırmızı veya dağ kurdu farklı bir kat renge sahiptir. Bununla birlikte, çoğu durumda, kırmızımsıdır. Soğuk mevsimde, kürk kalın, yoğun ve yumuşak hale gelir. Yün yazında iri ve koyulaşır. Doğumdaki Lupus kahverengi renktedir.
10 yırtıcı hayvan türü var. Vücut büyüklüğü, rengi ve kürk yoğunluğu bakımından farklıdırlar.
Kırmızı veya dağ kurdu çeşitli bölgelerde yaşar. Bununla birlikte, sayısı önemsizdir. Uzmanlar şu anda Rusya'da yaşıyor olup olmadığından emin olamazlar. Çoğunlukla kırmızı veya dağ kurdu Asya'da yaşıyor.
Avcı, her zaman kar olan geçit ve kayalarda yaşar. Ovalarda ve ormanlarda, yalnızca yiyecek ararken veya bir bölgeden diğerine taşınırken görünür. Bir hayvanın hayvancılığa saldırması son derece nadirdir.
Avcı avcıları pakette. Değeri 13 kişiyi geçmiyor. Aynı zamanda içinde net bir lider yok. Gündüz en sık kendi yiyeceklerini alın. Kırmızı veya dağ kurdu geyik, antilop, kertenkeleler ve kemirgenler ile beslenir. Büyük bir sürü boğayı ve leoparı öldürebilir. Yiyecek sıkıntısı varsa, kırmızı veya dağ kurdu liradan küçülmez.

Etin ağırlıklı olarak avcıların beslenmesinde yer almasına rağmen, bitkisel yiyecekleri ihmal etmemektedir. Yenidoğan yavrularda bulunan yerlerde daima dağ raventi bulunur. Uzmanlar, gençlere, mide suyu ile muamele edilmiş bitkilerin salkım infilaklarına beslendiğine inanmaktadır.
Kırmızı veya dağ kurdu kurbana arkadan saldırıyor. Diğer köpeklerin aksine, hiçbir zaman yırtıcı boğazı yakalamaz.
Hayvanın gizli bir karakteri var. Her zaman insanlardan gizlenir. İnek iyi korunmuş yerlerde düzenlenir. Nora asla kazmaz. İyi yüzmek ve atlama. Hassas bir kulak al.
Gizli yaşam tarzı nedeniyle, avcının biyolojisi tam olarak çalışılmamıştır. Güven ile uzmanlar, sadece kırmızı veya dağ kurtunun bir dişiyle çift oluşturduğunu söyleyebilir. Köpek yavrusu bir erkek tarafından yetiştirilir. Esaret koşullarında, bir avcı kışın çiftleşir. Hamilelik 59 gün sürer. Çöplerde 9'dan fazla köpek yavrusu yok.
Sıcak iklimlerde, genç hayvanlar yıl boyunca doğarlar. Doğmuş bir köpek yavrusu normal bir kurt veya Alman çobanına benzer. Sadece 13 gün sonra gözleri açıldı. Yarım yılın ardından, yavru köpek bir yetişkin gibi ağırlaşmaya başlar. İki yılda ergenlik geliyor.

kırmızı

Dışarıdan, kırmızı kurt griye benziyor. Ancak, boyutu biraz daha küçük, vücudu daha ince, paltosu daha kısa, kulakları ve bacakları daha uzundur. Gövde 129 cm boyunda, yüksekliği 79 kadar, ağırlığı en fazla 39 kg. Rengi kırmızı kurt tek sesli değildir. Namlu ve bacaklar kırmızımsı, arka kısım siyah.
Avcılar, kırlarda, bataklıkta ve dağlık bölgelerde yaşarlar. Sürüler düzensiz yaşlı hayvanlardan oluşur. Saldırganlık gruplar halinde tamamen yoktur.
Kızıl kurt sadece etleri değil aynı zamanda sebze yemeklerini de yiyor. Avcıların avları çoğunlukla tavşan, rakun, kemirgen haline gelir. Son derece nadir geyik. Genellikle hayvanlar leş ve çilek yer. Kırmızı kurt bazen vaşak ve timsahların avı olur.
Üreme mevsimi ocak-mart ayları arasındadır. Kurtlar 7 yavru doğurur. Kadının 11 kurt yavrusu doğurduğu durumlar tarif edildi. Canavarlar ini düşmüş ağaçların altına ya da rezervuar kıyılarına oturtuyor. Yarım yılda köpekler bağımsızlaşır. Kurt, 4 yıl - doğal koşullarda, yaklaşık 13 yıl esaret altında yaşıyor.
Kızıl kurt, canidlerin nadir temsilcisidir. Kırmızı Kitap'ta listelenmiştir.

keseli

Alt türlerin son temsilcileri, 1936'ya kadar Tazmanya'da yaşadı. Keseli kurtun vücut uzunluğu yaklaşık bir metre, 49 cm kuyruğu vardı, erkekler iki metre uzunluğa ulaşabiliyordu.
Yırtıcı kafatası, bir köpeksuya benziyordu ama sonunda ince ve tabanda kalın kuyruk, bükülmüş arka bacakları keseli doğasından söz ediyordu. Ceket pürüzlüydü, kısa ve çok kalındı. Sırtın kahverengimsi bir tonu vardı. Üzerinde koyu çizgiler vardı. Göbek açıktı, yüzü griydi. Kulaklar dik, kısa, yuvarlaktır.
Keseli kurt, açılmış bir deri kıvrımdan oluşan mide üzerinde tuhaf bir çantaya sahipti.
İlk başta, hayvan ovalarda ve seyrek ormanlarda yaşadı. Ancak, insanın gelişiyle yaşam alanı değişti. Dağlara gitti, burada inine mağaralara ve düşen ağaçların altına girdi. Keseli kurt bir gece avcısıydı, ama bazen güneşin altında güneşlenmek için dışarı çıktı. Avcı avcı tek başına, nadiren çiftler halinde.

Keseli kurt, kertenkeleler, kuşlar ve echidnas ile beslenir. Avustralya’da bir adamın yerleşmesinden sonra, hayvan hayvancılığa saldırmaya başladı. Keseli kurt, sık sık tuzağa hapsolmuş hayvanları yiyordu. Avcı yakalanan ve yenilmemiş oyunu terk etti ve asla geri dönmedi. Keseli kurt, delici, guttural, sağır, öksürük havlıyordu.
Tilatsin - keseli hayvan. Kurtların midelerinde bir deri kıvrımının oluşturduğu bir torba vardı. Beslendi ve gençle beslendi. Üç ay sonra, köpek yavruları torbadan ayrılmaya başladı, ancak dokuz aylık olana kadar geri döndü.
Keseli kurt yapay koşullar altında çoğalmadı ve 9 yıla kadar yaşadı.

kereste

Habitat bağlı olarak kurt fenotipini değiştirir. İklim ne kadar soğuksa, bu koşullarda yaşayan daha büyük ve daha büyük hayvanlar. Ortalama olarak, gri bir kurt oranlarını aşağıdaki gibidir:
  •   ağırlık 33-63 kg;
  •   vücut uzunluğu 104-161 cm;
  •   Withers yüksekliği 67-87 cm.
Bu rakamlar kurtları ailenin en büyüğü yapıyor.
Bir yaşında hayvanlar 19-31 kg ağırlığındadır. Yaşamın üçüncü yılında 34-46 kg. Kurt, üç yıl içerisinde en üst gelişme noktasına ulaşır. Alaska'da hayvanlar ılıman enlemlerde 76 kg ağırlığa ulaşır, bu rakam 51-61 kg arasındadır.
Dıştan, kurt keskin zekalı, büyük boy bir köpek gibi görünüyor. Bacakları uzun ve güçlü. Daha uzun köpek gibi pençe. Bir kurtun izi 13 cm uzunluğundadır ve genişliği 7'dir. Ayak izleri köpeklerin aksine daha belirgindir. Öne yerleştirilmiş iki orta parmakla kolayca ayırt edilebilir. İzlerin izi düz bir çizgiye benziyor.
Kurt görünümünün açıklaması:
  •   geniş kafa;
  •   uzun namlu ağızlarının yanlarında "bıyık" vardır;
  •   uzun, ağır, büyük kafatası;
  •   geniş burun geniş açıklıklar;
  •   Uzun yağ kuyruğu her zaman ihmal edilir. Hareketi ve konumu ile kurtun ruh halini ve paketteki pozisyonunu yargılayabilir.
  •   Çenenin yapısı hayvanın yaşam tarzı hakkında konuşur. Yakalanan oyun bölümüne, alt birinci azı dişleri ve üst dördüncü premolar dişleri içeren etçil dişler katılır. Dişler kurtun kurbanı sürükleyip tutmasına yardım eder. Diş kaybıyla hayvan ölüme mahkumdur.
  •   Kürk uzun, kalın, iki tabakadan oluşur. Onun sayesinde kurt aslında olduğundan çok daha büyük görünüyor. İlk yün katını oluşturan dış tüy, hayvanı kir ve sudan korur. Astar - ikinci kat - ısınmanıza izin veren su geçirmezdir. Yaza doğru şekillenme oluşur. Bu süre zarfında, tüy küçük kümeler halinde dökülür. İşlemi hızlandırmak için hayvanlar cildi çeşitli nesnelere sürtüyor: ağaç gövdeleri, taşlar.
  •   Bir kurtun köpek yavrusu, bir süre sonra aydınlanan koyu renkli bir monofonik yüne sahiptir. Renk kürkü bir popülasyonun temsilcilerinde karışık tonlara sahip olabilir. Kurtların astarı her zaman gri, koruyucu saçın sadece renk aralığı farklı.
Birçoğu yün renginin kamuflaj için kullanıldığına inanmaktadır. Ancak uzmanlar, kürk renginin her bireyin bireysel özelliklerini artırdığını söylüyor.
  •   17 haftaya kadar olan hayvanların gözleri mavidir, sonra turuncu renk alırlar. Yetişkin kurtlarda göz renginin mavi kalması son derece nadirdir.
  •   Uzun süren bilimsel deneyler nedeniyle, bir kurt ve bir köpek melezi yetiştirildi. Tüm dünyada tanınan Sarlos ve Çekoslovak kurt gibi ırk olarak kabul edilir.
  • Orta Çağ döneminde, avcı karanlık güçlerin bir hizmetçisi olarak kabul edildi. Pek çok efsane, masal ve masal görüntüsü kullanılarak istif edildi. En popüler kurt adam ya da kurt adam.
  •   Kurtlar neredeyse insanlara asla saldırmazlar. Bu olursa, hayvan büyük olasılıkla kuduzdan muzdariptir.
  •   Avrupa asaletinin birçok arması bir kurt imgesi ile süslenmiştir. Yüksek rütbeli memurlar, türlerinin kurt adamlardan geldiğine inanıyordu.
  •   Savaşın başarılı olması için Vikingler, avcıların derilerini başlamadan önce giydirdi ve kanlarını içti.
  •   Kurt Ülkesi Topraklarının yaşadığı sayısız kurt sürüsü nedeniyle 17. yüzyılın İrlanda'sı olarak adlandırdılar.
  •   Olumlu hava koşulları altında, avcı, 17 km mesafedeki bir ovadaki sesi duyabilir.
  •   Kurt evcilleştirmek için son derece zordur. Evinizde, bölgeyi koruyacak bir avcının bulunma hayali gerçekleşmedi. Kurtlar insanlardan korkar, bu yüzden yabancılardan saklanırlar ve topraklarını savunmazlar.
  •   "Lupus", "kırmızı kurt" olarak çevrilir. Geçmişteki doktorlar, bu otoimmün hastalığın bir yırtıcı ısırığından sonra ortaya çıktığına inanıyordu.
  •   Hayvan iyi yüzüyor. Parmakların arasında bulunan küçük membranlar nedeniyle 14 km mesafenin üstesinden gelebilir.
  •   Hitler kurtları gerçekten severdi. Askeri karargahının çoğunda, avcının adıyla ilgili kod isimleri verdi.
  •   Korkunç kurt, ana avları mamut olan tarih öncesi bir hayvandır.
  •   Kargaya genellikle "kurt kuşu" denir. Avcıyı takip etme alışkanlığı nedeniyle bu isim ona verildi. Kuş, yakalanan avın kalıntılarını yiyor ve ayrıca koruma amaçlı olarak da çıtçıt kullanıyor.
  •   Aztekler göğsünü ölen keskin bir kurt kemiğiyle deldi. Bu şekilde ölümün önlenebileceğine inanılıyordu.
  •   Yırtıcı karaciğer tozu, doğum için Avrupa’da kullanılmıştır.
  •   Kurt eti yemiş bir vampir haline gelebilir. Yunanlıların düşündüğü bu.
  •   Cherokee bu avcıyı asla avlamadı. Hayvanın öldürüldüğü silahın “yağma” olacağına inanıyorlardı. Onlar ayrıca kurt adamdan intikam almaktan korkuyorlardı.
  •   Avcı iyi gelişmiş bir yüz ifadesine sahiptir. Onu türdeşlerle iletişim kurmak için kullanıyor.
  •   "Büyük Tanrı", Japonca'dan kurt kelimesinin bir çevirisidir.

Hindistan'da avcıları yakalamak için sivri uçlu ilkel tuzaklar kullanılmıştır.
İnsan hayatında kurtlar her zaman çok önemli bir rol oynamıştır. Her ikisi de yeminli düşmanlar ve insanların en iyi arkadaşlarıydı. Özel korku kurtları, doksan kilo ağırlığında.

Büyük kurt ırkları

  Yedi kurt türü ve on yedi gri kurt türü hakkında bilinir. Bu nedenle, tüm dünyada yirmi dört kurt türü vardır ve hepsi büyük değildir. En nadir görülen kutup kutup (kurt) kurdu. Adına göre Kuzey Kutbu'nda yaşadığı açık. Hayvanın son derece zor koşullarda hayatta kalmasına yardımcı olan ılık, yoğun bir ceketi var. Eşsiz kürk her zaman avcılar için ilginç olmuştur, çünkü kutup kurdu neslinin tükenmesinin eşiğindeydi. Bir bireyin ortalama ağırlığı altmış ila seksen kilogram arasında değişmekte olup, uzunluğu 1.8 m'ye kadar çıkmaktadır.
Tazmanya marsupial kurt, marsupial avcıların en büyüğü olarak kabul edilir. Resmi verilere göre, hayvan soyu tükenmiş oldu, ancak umut Tazmanya'nın vahşi doğada birkaç birey hayatta kaldı. Kuyruğu dikkate almadan bu yırtıcı hayvanın uzunluğu bir buçuk metreye ulaştı ve yüksekliği yaklaşık altmış santimetre idi. Bireyin ağırlığı yirmi beş kilogramdı.
Büyük türler yeleli kurt içerir. Başka isimleri de var - bu aguarachay ve guar. Uzun kıllar bu kurtların omuzlarını ve boynunu süslüyor. Boyu ortalama yetmiş beş santimetredir, ağırlığı yüz altmış santimetre uzunluğunda yirmi bir ila yirmi üç kilogram arasında değişir.

Özellikle büyük Melville ada kurdu. Seksen santimetreye kadar bir metre uzunluğa sahip ağırlık yaklaşık seksen kilogram olabilir. Avının objeleri misk öküzü, ren geyiği ve geyik.

Avrasya topraklarında, Orta Rus orman kurdu maksimum boyutuna ulaşır. Omuzlardaki yükseklik bir metreye ulaşabilir ve uzunluk bazen metrenin altmış santimetresini aşar. Yetişkin bir erkeğin azami ağırlığı neredeyse kırk beş kilogramdır. Sibirya orman kurdu, ortalama büyüklük karşılaştırılırken ortalama Rus kurdu kadar büyüktür.

En büyük kurtlar nerede yaşıyor?

  Ekvator kurtlarından uzaktakilerin daha büyük yaşadıklarına inanılıyor. Bu nedenle, tropiklerden kurtların büyüklüğü genellikle sıradan bir köpeğin büyüklüğüne eşittir, ancak Alaska, Kanada ve Rusya'dan kurtlar en büyüğü arasındadır.

Dünyanın en büyüğü olarak bilinen yaygın gri kurt, çeşitli manzaralarda geniş bir bölgede yaşıyor. Daha çok orman-bozkırlarında, çöllerde, bozkırlarda, tundrada ve açık dağlık alanlarda bulunur. Ancak bu türün yoğun ormanlarında daha az yaşıyor. Bir zamanlar gri kurtlar o kadar büyük bir alanda yaşıyorlardı ki, sahiplerine yalnızca insanlara hak veriyorlardı. Bugün, ikamet alanı büyük ölçüde azalır.

Diğer en büyük kurt, Melville Island Wolf, Kuzey Amerika kıtasında Kuzey Kutbu adalarında ve Grönland adasında kuzey kesiminde yaşıyor. Kurt ininin düzenlenmesi için doğal bir manzara kullanır. Daha sık, evleri kayaların, küçük çöküntülerin veya mağaraların sınırlarında bulunur.
Kutupta yaşayan kutupsal kutup kurtları. Yaşam koşulları sert, ancak avcı uyum sağlamıştır. Bir kutup kurdu birkaç hafta susuz gidebilir, ancak ilk başarılı avdan sonra on kilogram et yiyebilir. Ani iklim değişiklikleri nedeniyle, alışkanlık habitatları değişmeye başlıyor, bu kutup kurtlarının sayısında önemli bir azalmaya yol açıyor.

Dev kurtlar ne yer?

  Kurtlar, büyüklüklerinden bağımsız olarak avlarını canlı yemeyi tercih ederler - genellikle kurt sürüsü tarafından sürülen büyük yavrulardır. Kurtlar hayvana sıçradı ve parçaladı. Kurbanlar bir süredir hala hayatta.

Yamyamlığın kurtlar arasında yaygın olduğu, yaralı ve hasta akrabalarını yedikleri bilinmektedir. Bazen iki sürü arasındaki ölümcül bir mücadelede, daha sonra yavruları tarafından yenen alfa erkekler öldürülür.
Yeleli kurtun genellikle yalnız avlandığı bilinmektedir. Avı küçük hayvanlardır: çeşitli kuşlar, pacu ve aguti. Bu kurtlar genellikle kümes hayvanlarını çeker ve sürüde toplandıklarında koyunlara saldırabilirler. Yeleli kurt, küçümseme ve sebze yemek değil.

Melville Adası kurdu sürüşte yiyecek taktiği kullanarak sürüyü avlar. Av, lemmings, elks, arktik tavşanlar, misk ökelerinin yanı sıra büyük fakat zayıflamış hayvanlardır.

Şu anda dünyanın en büyük kurt

  Gray avcıları bugünlerde "olgunlaştı" ve biraz büyüdü. Modern kurtların atalarının, buz çağında soyu tükenmiş Canis dirus olduğu bilinmektedir. Bireyin uzunluğu yaklaşık iki buçuk metre idi ve yüz kilo idi.

On dokuzuncu yüzyılda, ağırlığı altmış ila yetmiş pound arasında olan büyük bir kurt olarak kabul edildi. 1939'da, Alaska'da bir avcı tarafından doksan kilo ağırlığında bir kurt vuruldu, uzunluğu yaklaşık bir buçuk metre idi. Onaylanmayan haberlere göre, Sibirya'da avcılardan biri doksan kilogramdan daha ağır olan bir kurt öldürdü.
Gezegenin en büyük kurdu gri, sıradan bir kurt Canis lupus'tur. Kuyruğu olmayan uzunluğu bir metre altmış santimetreye ulaşır ve ağırlığı doksan kilogram kadardır. Gri avcının yüksekliği doksan santimetredir. Canis Lupus sadece en büyük kurt değil, aynı zamanda köpek ailesinin en büyük üyesidir.
Site, dünyanın en büyük yayın balığını kim, nerede ve ne zaman yakaladığına dair ayrıntılı bir makaleye sahiptir. 
Yandex'deki kanalımıza abone olun.
Gezegendeki en gizemli ve şaşırtıcı hayvanlardan biri kurt. Vahşi bir avcı av sürerken ustalık, sürüde sadakat ve özen gösterir. İnsanlar hala bu güzel hayvanın gizemini çözemezler. Kurtlar hakkında daha heyecan verici ve ilginç gerçekleri okumak için daha fazla teklif.
1. Hava koşullarını belirleyen kurtlar, 9 km mesafede çıkan ses sinyallerini duyabilir.
2. Vikinglerin savaştan önce moral vermesinden önce içtiği kurt kanı.
3. 20.000 yıllık mağaralarda, kurtlu ilk görüntüler bulundu.
4. Volki 200 milyondan fazla kokuyu ayırt edebiliyor.
5. Lupus her zaman mavi bir renk tonu ile doğar.
6. Yaklaşık 65 gün kurt yavrularını giyer.
7. Kurtlular her zaman kör ve sağır doğarlar.
8. Kurtlar yeryüzünde avcıdır.
9. Eski zamanlarda kurtlar sadece çöllerde ve tropik ormanlarda yaşardı.

10.Staya kurtları 2-3 kişi ve 10 kat daha fazla kişi içerebilir.
11. Bir oturma için, çok aç olan kurt, yaklaşık 10 kg et yiyebilir.
12. Volki yüzmeyi bilir ve 13 km yüzebilirler.
13. Kurt ailesinin en küçük temsilcileri Orta Doğu'da yaşamaktadır.
14. Kurtlar uluyan yardımı ile iletişim kurar.
15. Kuzgunlar genellikle kurtların yaşadığı yerde yaşar.
16. Aztek kurt karaciğeri melankoli tedavisi.
17. Kurt karaciğerine dayanan Avrupa ülkelerinin sakinleri, genel ağrıyı hafifletmek için özel bir toz yarattı.
18. Kurtlar, nesli tükenmekte olan türlerin koruması altına giren ilk hayvanlardır.
19. Volki, tuzağa düşen akrabalarını yemeyi tercih ediyor. Bu nedenle, avcılar için bir tuzaktan hızla kurt almak daha iyidir.
20. Kurt temsilcilerinin ağırlığı 100 kg olabilir.
21. Bir kurt ve bir köpek melezi Kurt-cinsinin bir köpeğidir. Ve kurt bir Alman kurdu ile geçti.
22. Kurtlar kuduz taşıyıcıları olarak görülmese de, tilki ve rakunlardan yakalayabilirler.
23. Amerikan kurtları insanlara daha az saldırıyor.
24.Volki avını canlı canlı avlar, çünkü hızlı bir şekilde kurbanı öldürebileceğiniz anatomik silahları yoktur.
25. Köpekler için kurtlar sadece kendi avlarıymış gibi muamele görürler.
26. Daha önce, İrlanda'ya “Kurtların Ülkesi” adı verildi çünkü birçok kurt paketi vardı.
27. Kurtun gözleri geceleri parlayabilen yansıtıcı bir tabaka ile donatılmıştır.
28. Kurtlar seslere göre hareketlere daha fazla tepki verir.
29. Kara kurtlar, evcil bir köpeğin ve gri kurtların çiftleşme sürecinde ortaya çıkmıştır.
30. Birkaç toprak aynı toprakta toplandığında ölümcül kurt savaşı başlar.
31. Dişleri ısırırken, kurtlar 450 kg / cm'ye kadar basınç oluşturur.
32. Kurtlar, Araplar, Romalılar ve Hintliler tarafından saygı duyulan gizemli hayvanlardır.
33. Bu hayvanlar, esaret altında olsalar bile eğitilemezler.
34. Kurtlar yaşamın eşlerini ruh eşlerine adamıştır.
35. Kurtlar, partneri ancak partneri öldüğünde değiştirir.
36. Genellikle küçük yavrular dişiler tarafından büyütülür.
37.Kadın uyuya kalırsa, erkek kurt onu korur.
38. Her kurt sürüsünde, diğer tüm kurtların işaretlerini aldığı baskın bir çift vardır.
39. Kurtlar özgürlük severler.
40. Rüzgarda gelişen kumaşın görüntüsünde kurtlar korku gibi görünür.
41. Kurt pençeleri, zemine temas etmekten uzaklaşabiliyor.
42. Kurtlar çok zorlu ve sert hayvanlardır.
43. Kurtun besin almayan etkinliği 10 gündür.

44. Doğumda kurtların ağırlığı 500 gramdır.
45. Yunanistan'da kurdu yiyen kişinin vampir olduğuna inanılıyordu.
46.Almanya kurt paketlerini koruyan ilk ülke olarak kabul edilir.
47. Kurtların birçok yüz hareketi var.
48.Japon dili, "kurt" kelimesi "büyük tanrı" anlamına gelir.
49. Kurtlar bekar dişileri çekmeye çalışır.
50. Kurtların kokusu ve duyusu mükemmeldir.
51. Kurtların düşük ağırlığı, Ekvator'a daha yakın yaşayan temsilcileri arasında olacaktır.
52. Volki 20 dakika durmadan koşabilir.
53. Kış kurt kılı dona çok dayanıklıdır.
54. Kurtlar 2 yaşına ulaşarak üreyebilirler.
55. Yenidoğan kurt yavruları, doğumdan sonraki 3 hafta içinde ondan ayrılır.
56. Ortalama 5-6 bebek kurt kurdu.
57. Genellikle yavrular yaz döneminde doğar.
58. Doğumdan sonraki ilk 4 aydaki kurtlar 30 kata kadar büyüyebilir.
59. Çiftleşme mevsiminde kurtlar daha saldırgandır.
60. Kurtun takip ettiği insandan 100 kat daha güçlüdür.
61. Kurtlar renk körüdür.
62. Paketten atılan ya da kendisini terk eden kurt, yalnızlığa denir.
63. Dünyada kurtlar 100 milyondan fazla yıldır yaşamaktadır.
64. Her kurt farklı bir karaktere sahiptir: bazıları kendine güvenen ve cesur, diğerleri dikkatlidir.
65. Her kurt sürüsü yalnızca kendi topraklarında avlanır.
66. Paketin kurt liderlerinin kuyruğu çok yükselir.
67. Birbirlerine hassasiyet gösteren kurtlar yüzlerini ovalar ve yalarlar.
68. Çoğu kurt ilkbaharda hareket eder.
69. Kurtlar kendi çocuklarına çok bağlıdırlar.
70. Ataerkil zamanlarda kurtlar, gelinleri çalan damatlarla karşılaştırıldı.
71. Kurtlar avı soyluların en popüler hobisi olarak kabul edildi.
72. Volki ulumayı taklit eden birine cevap verebilir.
73. Kurt endişeli olduğunda başını kaldırır.
74. Kurtlar sadece kışın ürer.
75. Kurt sürüsü liderlerinin statülerini sürekli olarak onaylamaları gerekir.
76. Kurtlar köpeklerden daha akıllıdır çünkü beyinleri daha büyüktür.
77. İnsan kurtları biraz korkmazlar.
78. Kurt ulusu farklı gruplarda çalabilir.
79. Kurtların yırtıcı hayvanlar olmasına rağmen, aynı zamanda havuç ve karpuz da yerler.

80. Kutup kurtları, yüreğinde fareyi yutmayı ümit edinceye kadar acele etmezler.
81. Yenidoğan kurt yavruları, dünyayı erken yaşta ilgilenmeye başlar.
82. Kurtlar iyi sebeplerden dolayı “orman hemşireleri” olarak kabul edilir, bölgeyi hasta ve ölü hayvanlardan arındırırlar.
83. Ölümde bile kurtlar, komşularını kurtarmaya çalışacaktır.
84. Kurtlar filmlerin ve efsanelerin kahramanlarıydı.
85. Volki avlarını 1,5 km mesafede hissedebiliyor.
86. Kara kurtlar bulaşıcı hastalıklara karşı daha büyük bir dirence sahiptir.
87. Volchitler erkeklerden yaklaşık 5-10 kg daha azdır.
88. 1,5 aylık olan polisler zaten tehlikeden kaçabilirler.
89. Beslenme yetersizliği sürecinde kurtlar, leşle beslenirler.
90. Kurtlar tilkileri öldürebilir, ancak onları yemeyecekler.
91. Esaret altında kırmızı kurtlar iyi ürer.
92. Gri kurt büyük ve ağır bir kafaya sahiptir.
93. Kurtun astarının büyük bir kısmı ilkbaharda dökülür ve sonbaharda yetişir.
94. Aynı bölgede, çakal kurtları birkaç yıl yaşamaktadır.
95. Çakal kurtlarının 10 yıllık bir ömrü vardır.
96. Kurt sürüsü liderine saygı duyulması, bu hayvanların özel taklit hareketlerini gösterir.
97. Kurtuluşta kurtulmuş çiftler halinde yaşıyor.
98. Yeni doğmuş kurt yavrularının dişleri patlamaya başladığında, anne diş etlerini diliyle ovalar.
99. Diğer hayvanlar için avlanma sürecinde kurtlar yorucu bir yöntem kullanır.
100. Kurtu çocuk odasında tutmak işe yaramaz, çünkü kısa sürede kilidi açmayı öğrenebilir.
Selamlar arkadaşlar!
Bu yazıda size kurt totemini anlatmaya karar verdim. Totemik hayvanlarla çalışmak, kendini geliştirmenin en etkili yöntemlerinden biridir. Size onların güçlü ve zayıf yönlerini, özelliklerini anlama fırsatı verir. Totemin enerjisini aktive ederek ek güç ve koruma kazanırız.
Bu ve sonraki yazılarda totemler ve hayvanlar, kendi çalıştığım güçler hakkında konuşmayı planlıyorum. Gerisi hakkında bir denemede bilgi vereceğim. Bununla birlikte, birçok totem grubu benzer özelliklere sahiptir ve diyelim ki, işlevseldir.
Örneğin, ayrı bir ailenin temsilcileri (kedi, köpek, mustelid) çok ortak noktalara sahip olsa da, elbette, bu özel temsilcinin doğasında var olan özellikler olmasına rağmen. Bu nedenle, bunlardan biri hakkında temel bilgileri alarak bazı analojiler çizmek mümkün olacaktır.

Tek bir insanın ne kadar hayvan gücü olabilir?

Totem ve iktidar hayvanlarının sayısı hakkındaki soruya gelince, insan totem hayvanının bir şey olduğuna inanıyorum. Karakterini en çok yansıtan ve onu gelişim yolunda yönlendiren kişi.
Bununla birlikte, bilinçaltımız tüm hayvanların enerjileriyle bir dereceye kadar ilişkilidir. Bu nedenle, diğer totemlere bağlanabilmemiz çok doğal. Bu, özellikle bize özgü olmayan davranışların üstesinden gelmek ve eylem alanını genişletmek için kullanışlıdır.
Örneğin, bir kişisel totemim var ve geri kalanıyla birlikte bir güç hayvanı olarak etkileşime giriyorum. Ancak, isimler o kadar önemli değil, kolaylık sağlamak için konvansiyonlara benziyorlar. Etkileşim prensibi hem orada hem de orada aynıdır.

Kurt totem


Kurt muhtemelen en yaygın totemlerden biridir, bu yüzden başlamaya karar verdim. Eril olarak kabul edilir, ancak enerjisiyle çalışmak kadına açıktır. Çok yönlü, çok zor.

Enerjisine uyum sağlamak zaman alıyor. Her ne kadar “kurt insanlar” arasında olsa da, diğer tüm gruplardan daha sık olmasına rağmen, çocukluğundan beri kurtla bağlantılarını farkedenler var.
Manevi yollar, bir varış yeri aramak, kendi kendini tanımak onun temalarıdır. Öyle oldu, totem hayvan kurdu hayatımda kavşaktayken ortaya çıktı. Hangi yöne gideceğimi açıkça bilmiyordum, ve kurt beni çok güvenle yönlendirdi.
Sezgi ağırlaştı, kendisiyle olan temas daha yoğun hale geldi ve daha sonra, daha önce şüphelerin olması garip görünüyordu ve yol açık değildi.
Aynı zamanda aktif olarak yaratıcılık ve vokalle meşgul oldum ve bu da bir kaza değil. Genel olarak, kurt vokalistlere patronluk eder.
Kurtun ulumasının ton olduğu bilinmektedir. Sinyal olan çok sayıda farklı ton ve tınıları ayırt eder.
Kurtun enerjisiyle birlikte biraz içe dönüklük, kendini derinleştirme, düşünceli olma gelir. Ayrıca bu totem güç, fiziksel dayanıklılık verir. Onunla enerjimi daha akıllıca nasıl harcayacağımı, kendimi gücümü geçersiz kılabilecek her şeyden uzaklaştırmayı öğrendim ve bu çok faydalı bir dersti.
Buna ek olarak, kurt korku ile harika çalışıyor. Onu aradıysan ve o sana geldi, hemen hemen güçlü bir koruma altında olduğunu hissediyorsun. Bir denge hissi, sakin ve hatta biraz yavaşlama geliyor. Gerçek bir arkadaş gibi, aynı zamanda bir omuz hissi ve aynı zamanda bir omuz hissi vardır.

Genel olarak, kurtun enerjisiyle çalışarak, işbirliği olarak, yani eşit bir temelde etkileşime girmekten çok hoşlanmadığımı hissettim. Bu enerji ayrı bir yerde değil. O sizin içinizde ve doğrudan kendiniz aracılığıyla tezahür eder. Aynı zamanda, bu enerji izole edilir.
Bununla birlikte, kurtun doğadaki davranışını tamamen yansıtan: bir yandan bir sürüde yaşayabilir ve yavaşça paketin üyelerine iyi bakabilir ve diğer yandan yalnız bir kişi olabilir ve kimseye bağlı değildir. Çözülmesi ve kendinizi kaybetmemesi, bu totem için başka bir derstir.
Bu arada, kurt ve köpek iki farklı totem. Kuşkusuz benzerlikler olsa da, farklı görevleri var.
Bir tılsım bir kurtun enerjisiyle, örneğin bu hayvanı betimleyen bir kolye şeklinde çalışmak için uygundur. Kurt toteminin erkek sahiplerine canavarın imgesi ile böyle sağlam bir kupa önerilebilir. Bununla birlikte, dilerseniz, ahşap bir muska cep yapabilir veya bir sayfa üzerinde resim çekebilirsiniz - size en uygun olanı seçin ve sezginize güvenin.

Eski Slavlar ve diğer milletler arasında kurt arketipi

Bir kurt resmi slavlar arasında  bereket tanrısı - Veles ve belki de topal bir kursa dönüşen Dazhdbog ve diğer bazı Slav tanrılarıyla ilişkilendirildi.
Bu arketipin ikili bir anlamı vardı. Bir yandan, dayanıklılığı, kararlılığı ve zekayı sembolize etti; diğer yandan da gücü saflaştırdı, içgüdüleri zayıflattı ve hayvan içgüdülerini durduramayan bir kişi kurda döndüğünde dönme ile yakından ilişkiliydi.

Ayrıca kurt, başka bir dünyanın şefiydi ve farklı gerçeklik katmanlarında varlığını sürdürüyordu - bu ve o dünya arasında. Ondan korkuyorlardı, ama aynı zamanda saygı duyuyorlardı ve dişleri, kötü güçlerden korudukları ve cesaret ve esneklik kazandırdıkları muska gibi takıldılar.
Buna ek olarak, kurt bir savaşçı imajı ile korele - cesur, bencil olmayan, sonuna kadar savaşan.
içinde antik iskandinavlar  iki kurt tanrı Odin'in yardımcıları, takipçileri ve rehberleridir. Bu arada, kurt imgesi sıklıkla karga imgesiyle ilişkilendirilir. Tanrı Odin'in de iki kuzgun yardımcısı vardı.
Ek olarak, İskandinav mitolojisinde, tahmin edildiği gibi en sonunda tanrı Odin'i yutan kurt Fenrir (ateş tanrısı Loki'nin çocuğu) da vardır. Geçici olarak zincirlenen kaosu ve yıkıcı gücü kişileştiriyor. Savaş tanrısı Tire, Fenrir'i sakinleştirmek için elini feda etti.

içinde kuzey Amerika Yerlileri  Kurt koruyucu ve bilge bir rehber olarak ibadet edildi. Hintli şamanlar genellikle kurtları hayvan kuvveti olarak benimsemişlerdir. Onlar da totem bir hayvan olarak çakal kült vardı.

Kurt totemli kişilerin karakter ve görünüşleri

Bu insanlar genellikle atletiktir. Vücut geliştirme ortalamadır, genellikle incelme eğilimi vardır. İyi bir iştahları var, çoğu et yemeklerini tercih ediyorlar. Bakışları nüfuz ediyor ve bir şekilde biraz rahatsız edici.
Genellikle biraz içe dönüktürler, ancak aynı zamanda dış dünyada neler olup bittiğini takip etmemek için kendilerine batırılmazlar. Aksine, çok gözlemciler ve bakışlarından hiçbir şey kaçamaz.
Sadık, sadık, arkadaşlığa değer veriyorlar, her an yardıma hazırlar. Genellikle iyi aile adamları. Ancak, kendi alanlarına ihtiyaçları var.
Göründüğü kadar garip, kurtlar bazen yakın insanlar tarafından istismar edilmelerine izin verirler, ancak böyle bir ilişkinin esaretinden kaçtıktan sonra, istismara uğrayan kişi tarafından acımasızca intikam alabilirler.
Bir köpek gibi bir kurt çok uzun süre dayanabilir. Ancak sabrının her zaman net bir sınırı vardır. Zaten uzun bir süre boyunca onun geçmesine izin vermişse, bu muhtemelen bir kurt değil, bir köpek.

Bu insanlar hem yalnızlıkta hem de şirkette oldukça rahat hissediyorlar. Bazı izolasyonlara yönelme eğilimlerine rağmen, iyi iletişimcilerdir ve onlarla ilgilenmek keyiflidir. İstihbarat, yetkin konuşma, konuşmacıyı dinleme yeteneği, insanları kendilerine çeker.
Ayrıca yukarıda söylediğim gibi, kurt totem genellikle müzik insanlarını korur. Genel olarak, bu totemli insanlar herhangi bir meslekte bulunabilir, ancak içgüdüsel olarak hiyerarşinin ifade edildiği alanlara çekilirler. Bu nedenle, aralarında güç yapıları ve askeri birçok çalışan var.
Kurtun iyi bir korumaya sahip olmasına rağmen, çatışmayı önlemeyi tercih ederdi ve elbette, belirli bir amaç izlemiyorsa, kesinlikle onu tahrik etmemeyi tercih ederdi.
Böyle bir kişi yumruklarını sallamak ya da bir şeyi kanıtlamak için kavgalara karışmayacak. Zayıf olanı almak neredeyse imkansız. Bununla birlikte, kendisine yakın biri risk altındaysa, en son savaşacak.
Kurtun çözdüğü ana çatışma elbette özgürlük ve ait olmak arasındaki dengedir. Böyle bir insanın çok gelişmiş bir görev anlayışı vardır. Aynı zamanda bağımsız hissetmesi gerekiyor. Bu dengeyi korumayı başarırsan, mutlu olacak.

Kurt hakkında durmadan konuşabiliriz. Bununla birlikte, aynı türün içinde bile kurtların büyük ölçüde değişebileceği anlaşılmalıdır. Bireycilik çok kurtçuktur. Doğada, her kurt kurt sürülerindeki bir bireydir ve yeri açıkça ona bağlıdır.
Bu nedenle, bu totem olan insanlar birbirlerinden oldukça farklı olabilir. Bu yazıda kendilerine özgü tipik özellikleri açıkladım. Böyle bir kişiyi anlamak için, kurtun genel kavramını anlamanız, onu içeriden hissetmeniz gerekir.
Ek olarak, güç hayvanı hala her insana bir şey verir. Birisi kurt daha fazla içgörü ödüllendirir, biri - hız, biri zeka ve biri iletişim yetenekleri. Bu aksanları da gözlemleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder